• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 25. OBLJETNICU VRO OLUJA DILJEM DOMOVINEDana 04.08.2020. HČSP dostojanstveno je obilježila za nas Hrvate jedan od najvećih praznika u novijoj hrvatskoj povijesti.

Stranačke delegacije položile su cvijeće i zapalile svijeće diljem domovine kod spomenika poginulih vitezova, kao i spomenika pobjede Oluja 95. na Trgu Ante Starčevića u Kninu, a potom se na Kninskoj tvrđavi pomolila za Domovinu i sve sudionike koji su dali živote za Hrvatsku u toj našoj pobjedničkoj i briljantnoj operaciji Oluja. Isto tako obilježiti ćemo Oluju i u Dragama-Pakoštane, paljenjem svijeća kod spomenika Mire Barešića.

Da se prisjetimo: Dan pobjede te 25. obljetnica oslobođenja 10.400 km2 ili 19% teritorija RH za samo 84 sata, briljantna je pobjeda hrvatske vojske i policije koja je zadala smrtni udarac velikosrpskoj doktrini i imperijalističkim pretenzijama na Hrvatsku, njezin teritorij, ali ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini, što je kasnije za „zelenim stolom“ poništeno u korist bosanskih Srba.

Često se može čuti od strane SDSS-a da su domaći Srbi (četnici) bili instrumentalizirani u svrhu rušenja hrvatske države, da su nasjeli na Miloševićevu velikosrpsku propagandu iz Beograda i zbog toga digli oružanu pobunu protiv Hrvatske.

Ali to nije istina, njima nije trebao poticaj iz Beograda, oni su jedva dočekali i samoinicijativno se pobunili protiv hrvatske države u nastajanju, a Beograd ih je naravno u svemu podupirao.

Isti scenarij su Hrvati već jednom doživjeli od svojih građana srpske nacionalnosti i to 1941.g.

A ako ćemo ići još dalje, u Rakovačkoj buni 1871. ondašnji pravoslavci koje kasnije posrbiše, izdali su i ubili Eugena Kvaternika, zakopavši ga pokraj ceste.

Ovim putem još jednom čestitamo svim sudionicima, Hrvaticama i Hrvatima Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP