• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP O PREBJEZIMA I UHLJEBIMA 

(unosan politički posao i/ili samo još jedno političko kokošarenje)

Odgovor bi mogao biti višeznačan, pa bi se pojedine osobe same mogle naći u poziciji određivanja svog statusa, neki kao uhljebi u sigurnoj toplini svog “velikog vođe”, drugi pak kao kokošari, sitne duše ili pak, kako se to danas popularno naziva “žetončići”. U konačnici, sve su to moralne političke nule, ljudske nule i nusprodukti jedne nakaradne političke selekcije, koja je utkana u tkivo Hrvatske davno prije njezina osamostaljenja.

Atavizmi socijalističkih odnosa u politici, danas su prisutniji na političkoj sceni nego ikada ranije, zahvaljujući mafijaškoj “omerti”, labirintu koji su umjetno stvorili upravo lideri ( ili njihovi sljednici) KPH, bilo da se radi o lijevom (SDP) ili desnom (HDZ) krilu.

Ti bahati, politički eunusi, koji smatraju da su nezamjenjivi, u svoju su mrežu uvukli svu silu političkih satelita, trabanta. Oni su stvorili i stvaraju političku klimu, ozračje u kojem vlada umjetni duopol, a zapravo to stanje je samo nastavak jednoumlja u kojem je u konačnici potpuno svejedno tko trenutno obnaša vlast, jer gotovo da i nema nikakve razlike.

Prebjezi, koriste takvu situaciju iz raznih njima poznatih razloga, ali najmanje iz ljubavi prema hrvatskom narodu i domoljublja u koje se kunu.
Nejasno je recimo, kako neki koji se kunu u pravaštvo mogu koalirati i surađivati s ubojicama pravaštva i pravaša ili s njihovim satelitima i to će nama u HČSP-u ostati vječna enigma. Logičan odgovor bi bio da nikada ni nisu bili pravaši, ali to je prejednostavno.

Zato bih ovaj osvrt završili rečenicom velikog hrvatskog pjesnika A. G. Matoša:
“Ja ne ljubim Hrvatsku zbog glupana, nego zbog sebe i zbog onih koji nisu glupani, a tih još ima, hvala Bogu.”

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP