• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP najjača pravaška stranka u Zagrebuanketa-zg15
HČSP je zasigurno daleko najjača pravaška stranka u gradu Zagrebu, iako to čak ni ova objektivna anketa ne otkriva. Naša zagrebačka organizacija broji preko 2000 članova, što je rezultat predanoga rada vodstva podružnice, ali i dosljedne politike HČSP-a općenito. HČSP je već sada spremna za zagrebačke izbore koji će po svemu sudeći biti za nekoliko mjeseci. Samo iskrena i na čvrstim pravaškim načelima utemeljena politika, kakvu baštini HČSP, može iznjedriti prave, poštene i moralne političare.

Anketa agencije 2×1 u Zagrebu: HDZ vodi ispred SDP-a, a Bandić i dalje favorit za gradonačelnika

• Agencija 2×1 komunikacije, koja se u posljednjih godinu dana nametnula kao jedan od rijetkih pouzdanih i točnih izvora prognoza o rezultatima izbora, obavila je novu veliku telefonsku anketu na području grada Zagreba, donosi Direktno.hr.

Sudeći prema odgovorima 1041 ispitanika, prikupljenima u zadnjim tjednima ožujka, HDZ povećava svoju prednost u gradu Zagrebu – sad je na 24,3 % potpore, a SDP, koji je dugo ‘vladao’ glavnim gradom, ima nešto manje – 22,09%. Novoosnovana stranka Bandić Milan 365 debitirala je sa razmjerno visokih 11,72%. Živi zid je čevrti s 8,84%. Poredak ostalih stranaka ispod praga je sljedeći: Orah 4,23%, HNS 3,65%, HSLS 3,17%, HSS 2,59%, Hrast 1,54%, BUZ 1,44%, Reformisti 1,25%, Laburisti 1,15% te HČSP 1,06%.

Kad je riječ o kandidatima za gradonačelnika, i dalje je najpopularniji Milan Bandić – usprkos tome što je u zatvoru. To ostavlja mogućnost sasvim neobičnih političkih raspleta. Njegova bivša zamjenica Sandra Švaljek, pokazuje anketa, nije uspjela privući veću potporu građana, pa je njen politički utjecaj i uloga snažno precijenjena u većini medija.

Objava: Sloboda.hr, 05.04.2015 | 12:33 Zagreb