• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP Maksmir: Gornji Bukovac asfaltiran – nakon pet dana prekopanZagreb, 23. svibnja 2012.

Prije otprilike dva tjedna završeno je asfaltiranje ulice Gornji Bukovac u GČ Maksimir. O kvaliteti izvedenih radova bi se dalo razgovarati, ali nam nije to toliko upalo u oko koliko dva prekopa koja su izvedena u roku od samo 5 dana nakon završenog asfaltiranja.

Zašto se čekalo da ulica bude novo asfaltirana kako bi se napravili prekopi? Tko je uopće dozvolio da se prekopi rade na novom asfaltu? Čemu tisuće zaposlenih u gradskoj upravi ako ta uprava nije u stanju uskladiti jedno obično asfaltiranje?

To se sve moglo napraviti u fazi izvođenja radova koji prethode asfaltiranju. Radovi na ulici Gornji Bukovac su se izvodili barem dva tjedna.

Ovim načinom, od nove ulice opet dobivamo lošu cestu isprekidanu raznim prekopima, upuštenim ili uzdignutim šahtovima i drugim preprekama koje onemogućavaju udobnu vožnju, a ujedno i štete vozilima.
Sada je pitanje tko treba odgovarati ubuduće za ovakve stvari. Da li osoba kojoj su potrebni ti prekopi i priključci (jer se ta osoba mogla prije javiti da mu treba priključak dok je vidjela da se sprema asfaltiranje) ili odgovorna osoba u gradu ili općini koja je dozvolila prekapanje po novom asfaltu. Tko god da odgovara ovakve stvari se trebaju spriječiti jer to nema smisla. Nikad nećemo imati nove ceste, niti će one izdržati svoj uporabni vijek.

Apeliram na Grad Zagreb i odgovorne institucije da ubuduće ovakve stvari spriječe jer ulica Gornji Bukovac nije jedini primjer gdje se takve stvari događaju. Svi se sjećamo koliko su dugo trajali radovi na Petrinjskoj, a onda opet par dana nakon asfaltiranja je prekopana za neki priključak. Uz ove dvije ulice zasigurno se nalazi još cijeli niz drugih.

Sa štovanjem,

Damir Kolić, predsjednik HČSP-a GČ Maksimir