• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP je iznimno zabrinut što Izraelci i dalje nekažnjeno ubijaju Arape!3. lipnja 2008. Kako i dalje traju nesmiljeni i bezobrazni napadi na Marka Perkovića Thompsona zbog toga što pjeva o ljubavi prema Bogu, Domovini, hrvatskomu narodu i obitelji, HČSP želi upozoriti hrvatsku javnost da takvi koji napadaju Thompsona time samo žele skrenuti pozornost sa vlastitih grijeha. Dok drugi ubijaju i pljačkaju nedužan narod, mi ne smijemo ni pjevati. Mi im poručujemo da ćemo pjevati koliko god hoćemo i kada hoćemo. A ako treba i …
G.S. HČSP-a

Svoje negodovanje viđenim znakovljem na koncertu, kao i reakcijom organizatora i policije, izrazila je i židovska vjerska zajednica Bet Israel. Navode kako su “ogorčeni što koncert nije bio prekinut u trenutku kad je bilo očigledno da dio nazočnih nosi ustaško znakovlje i ikonografiju te pokazuje netrpeljivost i mržnju prema jednom dijelu hrvatskih građana”.

U svom osvrtu na Thompsonov koncert židovska vjerska zajednica Bet Israel je navela i kako “sve to nanosi ogromnu štetu cijeloj Hrvatskoj” te kako je “Thompsonov koncert bio iznimno loša poruka Europi i svima onima koji se zalažu za poštivanje ljudskih prava”. Dodali su i kako i na medijima leži velika odgovornost, jer bi osim informativne, trebali imati i edukativnu zadaću.
Index 3. lipnja 2008.

Poručujemo Bet Israelu (Goldsteini) da se ne ¸¸brinu¸¸ toliko za Hrvatsku, time nas podcjenjuju i minoriziraju. Pa nismo mi retardirani da ne znamo što je za nas dobro. Oni nas toliko vrijeđaju da bi nam htjeli diktirati i glazbeni ukus, što ćemo slušati, što govoriti itd. A Goldsteina sina pitamo što mu je tata Slavko radio u Jasenovcu od 1945. – 1948. godine. (Mi znamo a zna i on samo neka nam kaže koliko je to u brojkama.)
U najmanju ruku oni imaju čudno poimanje demokracije i slobode izražavanja. Po njima sve može ali da je identično njihovom mišljenju.
Neka oni okupe 160 000 tisuća ljudi na trgu Bana Josipa Jelačića koji misle suprotno od onih koji su tamo bili 30. svibnja.
Bog i Hrvati! G.S. HČSP-a