• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP i HSP dr. Ante Starčević zajedno na izbore(Autor: Hina)
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) potpisale su danas u Splitu sporazum o političkoj suradnji tih dviju stranaka kojim se, među ostalim, utvrđuje i zajednički izlazak na izbore.

“Sporazum je potpisan na tragu sličnoga političkog programa i svjetonazora koje naše dvije stranke baštine, a time želimo iskazati političko zajedništvo, stvoriti nove vrijednosti i pozvati druge političke stranke, udruge i istaknute pojedince da nam se pridruže. Ovo je sporazum o političkoj suradnji bez fige u džepu”, rekao je glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčevića Pero Čorić.

Sporazum se odnosi na zajednički izlazak na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, a potpisali su ga predsjednici stranaka Ruža Tomašić i Josip Miljak.

Predsjednik splitskoga HČSP-a Luka Podrug misli da je sporazum početak šireg zajedništva i vjeruje kako se mogu ponuditi kao alternativa. “Hrvatska politička scena već 20 godina robuje jednoj partiji i dvjema strujama iz te partije, a da se zamijene Zoran Milanović i Jadranka Kosor nitko ne bi primijetio jer među njima nema nikakve razlike s obzirom na to da vode istu politiku”, dodao je Podrug.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak smatra današnji dan povijesnim jer su te dvije stranke prvi put potpisale predizborni sporazum na državnoj razini. “Držimo da ove dvije stranke imaju ljude, prave domoljube koje će znati voditi pravu politiku i državu vratiti na pravi put bogoljublja, domoljublja, čovjekoljublja i put izgradnje zdravoga i pravednog društva. Imamo ljude za koje domovina nije poligon za pljačku i građenje osobnih karijera”, izjavio je Miljak.

Ruža Tomašić rekla je da se pravaštvo živi mišlju, riječju i djelom. “Nemojte zaboraviti da se nas gleda pod povećalom. Ono što je drugima dopušteno – nama nije. Znamo gdje je Hrvatska i gdje se nalazimo, a isto tako i gdje bismo se trebali nalaziti. Isto tako smo svjesni da trebamo nešto napraviti. Nadam se da je ovo početak i da će biti još puno stranaka koje će nam se pridružiti”, rekla je Tomašić.

Nema komentara