• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP-BiH najavio stvaranje ‘trećeg hrvatskog bloka’Mostar, 20. travnja 2012.

Predstavnici Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) BiH predstavili su danas u Mostaru program te stranke za lokalne izbore 2012. te najavili osnivanje “trećeg hrvatskog bloka”.

“Za predstojeće lokalne izbore pokušavamo ostvariti ideju trećeg bloka s jednakim odmakom od stranka Hrvatskog narodnog sabora i ‘stranka platfome’, kazao je predsjednik HČSP-a BiH Tadija Ljubičić, dodavši kako ta stranka u Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosnaskoj županiji na lokalne izbore izlazi u koaliciji s HSP-om dr. Ante Starčević BiH.

“Još smo otvoreni i za druge stranke i izlazak na izbore u drugim županija, s tim da je nama zaštita hrvatskih interesa na prvom mjestu”, naglasio je Ljubičić.

Po njegovim riječima, HČSP-BiH zalagat će se, zajedno s kolacijskim partnerima, za vraćanje morala u hrvatsku politiku, promjenu Ustava BiH, veću zaštitu prava Hrvata, borbu protiv korupcije te veći gospodarski razvoj i privlačenje stranih investicija.

Ljubičić je osudio, kako je kazao, “pokušaje selektivne revizije ratnih vojnih invalida od strane federalnog ministra za pitanja branitelje Zukana Heleza”.

Međunarodni tajnik HČSP Republike Hrvatske Ivan Lozo osvruno se na, kako je kazao, “hajku koja se zadnjih dana vrši na tu stranku”.

“Čisti pravaši jesu hrvatski nacionalisti, desničari, ali su i humanisti. Hrvatski zdravi nacionalizma koji propagiramo ideja je slobode i prava, a sva prava koja tražimo za hrvatski narod jamčimo i drugima. Zato se protivim tome da se pravaštvo po diktatu Banskih dvora, Pantovčaka ili bilo kojih moćnika iz BiH svjesno ili nesvjesno svodi na primitivne bukače izbrijanih glava, koji misle da je crna košulja dokaz hrvatstva”, istaknuo je Lozo.
(Fena.ba)