• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: Bajagi i njemu sličnima nije mjesto na koncertu u HrvatskojVečenji list, 23. prosinca 2011.

Uoči koncerta Momčila Bajagića Bajage u utorak u 18 sati ispred Školske sportske dvorane Mladost održat će se prosvjed. Organizira ga HČSP, a pjevač bi tog dana u Karlovcu trebao nastupiti zajedno s Jelenom Rozgom u okviru koncerta Karlovačko live.

– Žalosno je da je Karlovačka pivovara, pored toliko popularnih hrvatskih pjevača i rock bendova, u Hrvatsku dovela baš Bajagu, i to u grad koji je toliko stradao u Domovinskom ratu. To je dvostruka pljuska Karlovčanima koji su pretrpjeli velike žrtve i dali svoj veliki doprinos u stvaranju hrvatske države – poručuje predsjednik Županijskog vijeća HČSP-a Dražen Bogović. Napominje da ne razmišlja tako o svim srbijanskim pjevačima što potvrđuje i nedavni uspješni nastup Željka Joksimovića u Karlovcu. No, za Bajagu i njemu slične, kako kaže, nema mjesta na našoj glazbenoj sceni.

– Joksimović je odradio svoj posao i nije bilo nikakvih problema. Međutim, Bajaga je na Dan Oluje pjevao četničke pjesme i bodrio svoju armiju, najjaču na svijetu. Veličao je velikosrpsku ideju. Stoga, takvi i njemu slični ne bi trebali imati koncerte u Hrvatskoj – kaže Bogović.

Napravili štetu proizvodu

Osim toga, dodaje organizator, kod nas je u nekim mjestima zabranjen Thompson, a nas zabavlja Bajaga. Podsjeća da je sličan prosvjed uspješno organiziran i u Rijeci. Stoga poziva Karlovčane da se u utorak okupe u što većem broju i iskažu svoje nezadovoljstvo Bajaginim nastupom.

– Željeli smo da se koncert uopće ne održi. Međutim, prekasno smo reagirali. Ipak, prosvjedom ćemo pokazati Bajagi da nije dobrodošao sa svojim pjesmama. To se ne odnosi samo na njega nego i na slične pjevače. Karlovac bi po tom pitanju trebao pokazati zajedništvo. Posebno zato što je njegov dolazak organizirala tvrtka koja je ovim potezom napravila dosta štete za svoj proizvod, a da ne govorim koliko je ljudi ostalo bez posla. Nije mi jasno zašto dovode tog četnika – napominje Bogović, poznat i po tome što je u Karlovcu organizirao već jedan prosvjed, ali tada protiv poteza vlade Jadranke Kosor.