• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Glas za “Pravaški kišobran” = GLAS ZA SPASIvan Markanović

Zagreb, 12. studenog 2011.
Piše: Ivan Markanović

11. studenog 2011.g. postao je jedan od važnijih datuma u hrvatskoj političkoj povijesti. Koalicija “Prvaški kišobran” koju čine HČSP i HSP dr. Ante Starčević, predala je zajedničke liste u svim izbornim jedinicama. Nakon gotovo 150 godina burnog postojanja pravaškog pokreta, po prvi puta se dogodilo da su dvije pravaške stranke ujedinile i zajedničkim snagama odlučile vratiti ugled pravaškoj ideji i njenom Ocu, koji je ujedno i Otac hrvatske domovine dr. Ante Starčević.

Ova naša pravaško-demokršćanska koalicija govori da su se napokon našle dovoljno politički zrele i mudre stranke, nesebične i bez egoističnih interesa sa obadvije strane, koje su sve podredile samo jednom interesu, a to je dobrobit hrvatskog naroda i hrvatske države.

Kampanja se nije pravo ni zahuktala a naša koalicija bilježi po terenu nezamislivu podršku hrvatskog naroda, a popularnost nam raste iz dana u dan. Od prvih terenskih prognoza koje su nam dale 8 zastupnika, iz dana u dan to se penje i sada imamo u V., VI., VII., IX. i X. izbornoj jedinici već 12 zastupnika. Ali smo svojom originalnošću i snagom koju svi prepoznaju probudili i interes medija, koji su dosad za nas skoro pa bili zatvoreni.

Napokon je i šira javnost dobila mogućnost da upozna našu koaliciju kao jedinu iskrenu desnicu, koju čine ljudi koji su svih ovih godina dosljedno, marljivo i volonterski radili i djelovali samo u interesu javnog i društvenog dobra. Tako da, kada krene završnica kampanje, Pravaški kišobran očekuje da će sigurno ući ravnopravno u borbu sa dvije postojeće koalicije “kukuriku” i “kukulele”.

Predavanjem lista napokon je završeno i poglavlje oko ujedinjavanja tobožnjih domoljubnih snaga, jer svi oni kojima je Domovina na prvom mjestu pristupili su nam ili su nam dali podršku, a onima kojima je prvo mjesto na listi važnije od sudbine naroda idu sa nekim svojim “akcijskim” listama. Kao komedija u filmu.
Sada su napokon prepoznate i lažne mesije pravaštva koji su javno govorili o “ujedinjavanju” pravaša, a ispod stola su trgovali sa svima samo da to pravaštvo propadne, kao što je i propalo te spalo na jednog zastupnika zahvaljujući dvojici grobara pravaša Anti Đapiću i Ivi Sanaderu.

Jedan je u zatvoru, zasluženo, a od drugog članovi svaki dan pristupaju nama, svjesni da je ovo povijesni trenutak da pravaštvo uspije u svojoj misiji kroz koaliciju “Pravaški kišobran”! Đapićev brod i njegovog od kužine Srba, je puknuo i strmoglavo tone u političku propast. Sanaderov brod je davno ostao bez instrumenata za upravljanje i kormila, tako da njegovi današnji navigatori bezuspješno pokušavaju ga odvesti na onaj kurs laži i obmane kojim je godinama plovio. Čak i da Jadranka Kosor stavi bedž sa veslom, neće joj pomoći.
Hrvatski narod je napokon shvatio da HDZ nije nikakva stožerna, a kamoli državotvorna stranka, te da država neće propasti ako HDZ izgubi izbore. Što je najbolje, oni tvrde za sebe da su centar, tj. “malo desno od centra”. Da su ikad naučili mjeriti na metar i probali izmjeriti koliko su to desno od centra, zapravo bi izmjerili da su par metra od centra, ali ulijevo. Jer ovo što su oni napravili hrvatskom narodu ne bi napravio ni najgori neprijatelj. Bili smo pod raznim vlastima, ali nitko nas nije doveo u ovakvo beznađe kao naš “stožerni” HDZ i njegova nesposobna “oporba” SDP.

Sad se nameće pitanje, kako spriječiti ove nesposobne ljevičarske neradnike, kukurikavce, da osvoje veliku većinu? U ovom trenutku to jedino može domoljubna i kršćanska koalicija “Pravaški kišobran” sa svojim sposobnim i moralnim ljudima koji su se godinama kalili u privatnom sektoru i znaju što je rad te znaju cijeniti rad i radnika. I jedino mi možemo izvući zemlju iz krize jer znamo kako stvoriti vrijednost a da se ne zadužujemo kod stranaca po visokim kamatama. Mi ćemo vratiti dostojanstvo hrvatskom radniku i seljaku, te ćemo vratiti izgubljeni ponos naciji.

Naš pravaški program jamči, bez ikakvih lažnih obećanja, brzi napredak i daje perspektivnu budućnost. Ne za tjedan dana, kakve strategije imaju naši politički protivnici, već za 20-30 godina unaprijed. I naš program ne ovisi o stranim investicijama, nego isključivo o hrvatskoj proizvodnji i hrvatskom investiranju. Tu smo posebno spremni napokon otvoriti put hrvatskoj emigraciji da ulaže u Hrvatsku, što su ih dosadašnje prokomunističke službe sprječavale. Mi imamo viziju i mi imamo snagu. Znamo koje su strateške grane za Hrvatsku bitne i tamo smo usmjereni. Mi gledamo u budućnost, a svi ovi sadašnji nas drže u prošlosti. Svi oni koji su dosad bili neodlučni ili su mislili da je glas za nas bačen glas, poručujemo vam, dajte nam glas jer to GLAS ZA SPAS.

Bog i Hrvati!
Za dom! Spremni!

Ivan Markanović, dopredsjednik GO HČSP-a Grada Zagreba