• Twitter
  • Facebook
  • Feed

DIP odbio prigovor HČSP-aDnevnik.hr

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) koja je tražila da se zbog teške povrede u radu biračkog odbora na biračkom mjestu 259 Antun Mihanović u Zagrebu ponovi referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na tom biračkom mjestu.

Ta je stranka navela da je oko 11 sati ‘gospođi koja iz nekog razloga nije mogla glasovati, članica odbora za provedbu glasovanja uzvratila ‘da to ionako nije bitno, jer svakako prolazimo u EU”.

HČSP je ustvrdio da je članica glasačkog odbora ‘vršila pristranu propagandu za određenu skupinu glasača, prejudicirala rezultate referenduma’, što da naslutiti da je referendum unaprijed lažiran.

DIP je pak utvrdio da Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma nije utvrdilo nepravilnosti pa je prigovor HČSP-a odbio kao neosnovan.

U očitovanju DIP-u, Povjerenstvo je navelo kako je predsjednica glasačkog odbora izjavila da na glasačkom mjestu nije bilo situacija opisanih u prigovoru, da ni jednoj osobi u tom razdoblju nije onemogućeno glasovanje te da članovi odbora nisu razgovarali o rezultatima referenduma. (Hina)

Rješenje na prigovor HČSP-a (Izbori.hr)