• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Bosanskohercegovačke Hrvatice i Hrvati u dijaspori – registrirajte se za lokalne izbore u listopadu 2012. u BiHNaša sestrinska stranka, Hrvatska čista stranka prava Bosne i Hercegovine (HČSP BiH) na listopadskim lokalnim izborima izlazi u četiri BiH županije i poziva sve iseljene bosanskohercegovačke Hrvatice i Hrvate koje se nalaze na popisu pučanstva BiH iz 1991. da do 24.07.2012. Središnjem izbornom povjerenstvo podnesu prijavu za glasovanje izvan BiH i konzumiraju svoje glasačko pravo. Naime, ukoliko izbjegla osoba iz BiH ne dostavi dokaz o aktualnom prebivalištu u BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH će zakonski propisanom provjerom utvrditi da li se osoba nalazi na popisu pučanstva iz 1991. godine. Ukoliko se osoba bude nalazila na popisu pučanstva iz 1991. godine, biti će upisana u Središnji birački popis.

Budući da izborni zakon BiH omogućuje i glasovanje pismenim putem te putem interneta pozivamo sve bosanskohercegovačke Hrvatice i Hrvate diljem svijeta da podnesu prijavu i da konzumiraju svoje glasačko pravo na listopadskim lokalnim izborima te se na taj način suprotstave bošnjačkoj dominaciji odnosno diskriminaciji Hrvata u BiH pogotovo u općinama u kojima Hrvati danas čine manjinu.

Vodič za prijavu birača i obrazac prijave za glasovanje izvan BiH mogu se dobiti putem web-stranice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (www.izbori.ba), web-stranice državnih tijela (www.mvp.gov.ba), diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine, klubova i udruga građana Bosne i Hercegovine u inozemstvu, ureda vladinih i nevladinih organizacija koje se bave izbjeglim osobama i pitanjima migracije.

Prijava se šalje na adresu: IZBORI U BOSNI i HERCEGOVINI , Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina ili na fax +387 033 251 333 i +387 033 251 334 ili Е-mail: ppprijava@izbori.ba.
HČSP BiH najoštrije osuđuje osobe koje kod naših iseljenika šire defetizam, nemarnost i katastrofičnost glede ovoga pitanja. Nije dovoljno prigodničarski zapjevati domoljubnu pjesmu nego u teškim časima iskazati čisto i potpunom domoljublje. Nama, čistim pravašima, je znano kako je naše iseljeništvo razočarano politikom stranaka s hrvatskim predznakom u BiH kroz sve ove godine. Međutim, apstinencijom, depresivnim držanjem i upornom ignorancijom problema pomaže se naše neprijatelje.

Zato HČSP BiH apelira na domoljubnu svijest našega napaćenoga i po svijetu raspršenog naroda da se ugledaju na bosanske muslimane glede ažurnosti u registraciji birača. Kod njih je ogromna većina registrirana te s pravom konzumiraju ovo demokratsko pravo.

Köln – Tomislavgrad, 01. lipnja 2012.

Ivan Lozo, međunarodni tajnik HČSP-a