• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Zašto narod šuti?– Hrvatska čista stranka prava kao jedina istinska snaga koja se protivi ulasku Hrvatske u Europsku uniju, NATO savez, povratku Srba u Hrvatsku i suradnji s Haagom MMF-om od hrvatske Vlade zahtijeva hitno raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u ove integracije, rekao je Goran Rohaček, predsjednik županijskog HČSP-a, te integracije nazvao nakaradnim.
Dodao je: – Neka narod na neposrednom referendumu odluči o ulasku u EU i NATO savez kako bi se jednom zauvijek prestala voditi kriva vanjska politika hrvatske diplomacije. Sav onaj trud, energija i vrijeme utrošeno na nepotrebno ulizivanje i dodvoravanje međunarodnoj zajednici i Europskoj uniji bili bi potrošeni na svrsishodnije stvari kao što su zapošljavanje, povećanje plaća, mirovina, povećanje proizvodnje i slično.

– Hrvatska danas nema suverenitet, sve banke su prodane, gospodarski su subjekti u rukama stranaca, rekao je Josip Miljak, predsjednik HČSP-a. – Hrvatska je u gospodarskoj, moralnoj i socijalnoj krizi. Ona je osobito u krizi politike. Sve parlamentarne stranke listom se zalažu za jedno te isto, za Europsku uniju, NATO pakt, za razno – razne integracije, za rasprodaju … Pristali su da je Hrvatska nastala na zločinačkom pothvatu, što nije, i što HČSP odbija. Nas ne zabrinjavaju političke elite, nas zabrinjava to što narod šuti, on nema pravo šutjeti. Mi narodu poručujemo: Hrvatski narode, Hrvatska nije ni od Ive Sanadera, ni od Stipe Mesića, država je država hrvatskoga naroda. Vi kao narod, kao Hrvati imate obavezu čuvati svoju državu, a ne gledati kako država propada, a ništa ne poduzimati, poručio je Miljak. – Prigoda je na ovim izborima reći ne izdajnicima i antihrvatskim strankama poput SDP-a i HNS-a i reći ne tzv. državotvornoj stranci koja propagira sada jedno, a čim prođu izbori, izda taj isti narod, uhićuje generale, šalje u Haag i tako dalje. Pozivam vas, kažite ne, promijenite ovu situaciju koja ne vodi nikuda i koja će Hrvatsku povesti u nigdinu, propast, na zapadni Balkan gdje nas guraju. Ne nasjedajte na priče da će nas izolirati, jer što bi to Europska unija mogla izolirati u Hrvatskoj? Mogla bi izolirati svoje banke, svoje kompanije. Sve je u njihovim rukama i njima nije ni na kraj pameti da nas izolira. Još jedna laž kojom vlast laže narod, a lagati je svetogrđe, rekao je Josip Miljak, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava. – Strane banke jesu registrirane u Hrvatskoj, ali dobit iznose van, ne reinvestiraju ga u Hrvatskoj. Prvi korak za vraćanje monetarnog suvereniteta je osnivanje hrvatske državne banke, ali vlast to ne smije napraviti jer su obećali Bruxellesu i dugim financijskim centrima moći. Kompletan novac iz državnog proračuna i štednja građana trebali bi se prebaciti u državnu banku i ukinuti institut zaštićene štednje od sto tisuća kuna. Zašto bi mi talijanskim, njemačkim i čijim sve ne bankama garantirali štednju naših građana? Neku je oni sami garantiraju. Taj institut zaštićene štednje trebao bi biti samo u hrvatskoj državnoj banci, istaknuo je Miljak. (BMO)