• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Zajednička tiskovna HČSP BIH i HČSP-aLivno, 12. listopada 2011

Hrvatska čista stranka prava upriličila je na središnjem gradskom trgu akciju upisa novih članova, što je urodilo s 20 novih pristupnica, najviše s područja livanjske općine te Glamoča. Po završetku akcije učlanjenja predsjednik HČSP BIH Tadija Ljubičić je na pressici upoznao predstavnike “sedme sile” o stavovima čistih pravaša glede aktualne političke trakavice u županiji i zemlji općenito.

HČSP drži kako po uzusima parlamentarne demokracije mjesto predsjednika vlade pripada stranci koja je osvojila najviše glasova na izborima u listopadu prošle godine, što je običaj u svih zemljama s demokratskom tradicijom. Ukoliko to nije moguće treba raspisati što prije nove izbore kako ne bi patio puk HBZ. Ljubičić je zatražio i ostavku člana Predsjedništva BIH Željka Komšića koji svojom nelegitimnošću izrazito šteti hrvatskomu narodu, a indirektno i ostalim narodima remeteći nacionalni balans.

To se navlastito zrcali u podčinjenom položaju Hrvata u vanjskoj politici u kojoj nemaju svojih predstavnika. Predsjednik HČSP BIH je izvijestio nazočne novinare o razgovorima koje je imao s savjetnikom njemačke kancelarke dr. Angele Merkel za europsku sigurnost, Gert Olav Goehsom.

Ljubičić je rekao da njegova stranka nije članica Hrvatskog Narodnog Sabora, što im imputiraju Komšić-Lagumdžijina družina. HČSP, kazao je Ljubičić nije ničiji pripuz, satelit ili vazal, ima jednak otklon prema svima, nu mora braniti načela pravde. Hrvatima ne smije legitimirati predstavnike Lagumdžija nego većinski potez pera hrvatskog birača.

Uz Ljubičića, govorio je i Ivan Lozo, koordinator HČSP RH za 11. izbornu jedinicu koji je kazao da HČSP na izbore izlazi u koaliciji s HSP-om Ruže Tomašić. Lozo je rekao da je sramota sto je HDZ Jadranke Kosor smanjio broj zastupnika iz Iseljene Hrvatske na tri, te da će HČSP zbog toga podnijeti tužbu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Dodao je kako HČSP ima, osim HDZ-a najbrojnije članstvo u zemljama zapadne Europe.

http://www.hcsp-bih.com/, www.livno-online.com/