• Twitter
  • Facebook
  • Feed

USTANIMO I HAJDEMO ZAJEDNOHrvatska čista stranka prava pošteno je čisto i pravaški, u potpuno neravnopravnim uvjetima, odradila izbore za Hrvatski sabor. Očekivali smo a vjerujemo i zaslužili bolji rezultat jer smo bili glas ušutkanih, prevarenih i poniženih. Birači nas nisu prepoznali u zaglušujućoj buci predizbornih laži. Ipak, nismo razočarani. Potpuno svjesni rascjepkanosti desnih stranaka sve smo učinili da dođe do ujedinjenja, okrupnjivanja i zajedničkog izlaska na izbore srodnih i sličnih stranaka. Na žalost pokušaj objedinjavanja kroz pokret Jedino Hrvatska nije uspio a u novu stranku koja je iz čudnih razloga osnovana pod tim imenom ni HČSP ni druge stranke nisu željeli niti imale razloga ući.

U kampanji smo bili više nego korektni , nismo željeli slabiti nikoga od srodnih i sličnih konkurenata, makar su neki prema HČSP – u bili nepošteni i nekorektni. Nakon izbornog kraha, a zbog budućnosti, dužni smo javnosti reći istinu o razlozima samostalnog izlaska na izbore. Sebičnost pojedinih vođa s kojima smo pregovarali i njihova nesposobnost realnog sagledavanja stanja ili pak namjerno miniranje ideje udruživanja i zajedništva, glavni su razlog neuspjeha na ovim izborima. Posebno je to došlo do izražaja u pokušaju stvaranja koalicije Jedino Hrvatska i suradnje sa HSP – om. Hrvatska čista stranka prava je nudila poštenu i korektnu predizbornu suradnju i stranci Jedino Hrvatska i Hrvatskoj stranci prava. Bili smo potpuno svjesni kako smo ovako usitnjeni bez realnih šansi na izborima. Za razliku od nas vodstva spomenutih a i nekih drugih manjih stranaka sa kojima smo pregovarali, nerealno, neobjektivno i sebično su se nametali kao snaga, alternativa, budućnost. Stoga jasno i glasno s punom odgovornošću kažemo. Hrvatska čista stranka prava je izišla samostalno na izbore iako to nije željela, jer je bila prisiljena zbog ultimativnog, nekorektnog i nepoštenog odnosa stranaka s kojima je pokušala sklopiti predizbornu koaliciju. Uvjereni prije svega u potrebu svepravaškog udruživanja ostajemo otvoreni za sve pregovore i dogovore bez ultimatuma i ucjena sa pravaškim, demokršćanskim i svim srodnim strankama. Ako svi zajedno iza ovoga pada ustanemo i smognemo snage riješiti se svih onih koji svojim teretima, utezima, dugovima, ucjenama i nesposobnostima koče zajedništvo, onda i iz ovakvoga izbornog poraza može niknuti ozbiljna alternativa. U protivnom, ukoliko krivci za poraze iz svih stranaka umjesto vlastitih ostavki, rastjeraju svoje kritičare i oponente onda je budućnost državotvorne desnice definitivno upitna..

Ni mi iz vodstva HČSP – a se ne izuzimamo iz opće odgovornosti za krah desnice. Spremni smo svi kolektivno ili svaki pojedinačno koji bi bili smetnja budućem ujedinjavanju, okrupnjavanju i osnaživanju, povući se sa svih sadašnjih i ne tražiti niti jednu buduću dužnost.

Upravo to što smo spremni učiniti sami tražimo otvoreno i od svih drugih, kako bi se oslobodio prostor novim, čistim, slobodnim ljudima za stvaranje prave državotvorne desne stranke.

Makar nam dio kvazipravaša iz sumnjivih okruženja zamjera pokušaj suradnje i dogovora sa HSP – om i svima koji su činili savez za Hrvatsku i dalje čvrsto kao stranka stojimo na tim pozicijama i pozivamo pravaše, demokršćane, branitelje, utemeljitelje Države, sve rodoljube bez obzira na nebitne razlike, pozivamo ih na stvaranje čvrstog državotvornog saveza na zdravim temeljima i sa čistim i slobodnim ljudima.

Svi dosadašnji pokušaji zajedništva su propadali samo i isključivo radi pogrešnih ljudi koji su trebali zajedništvo provesti, a ne radi različitih ideja ili razlika u programu koje su među nama zanemarive.

Stanje u Hrvatskoj je preozbiljno a na desnici je upravo katastrofalno, pa kada bi se napokon i okupili svi istomišljenici oko jedne stranke, kada bi se i stvorio jaki, novi pokret za Hrvatsku, bio bi to tek početak teške bitke u potpuno neravnopravnim uvjetima.

Pokazali su to vrlo zorno i prošli izbori. U kampanji koje nije bilo, dominirale su bezidejnošću samo dvije stranke, desni i lijevi savez komunista. Mediji nisu pratili već provodili i kreirali izbore. Iako neobjašnjivo Hrvatska ima više glasača nego stanovnika, to nikoga ne brine. Niti 500 000 nepostojećih birača niti 1000 000 iznad toga tiskanih glasačkih listića ne izazivaju sumnju u mogućnost krađe glasova. Vladajući su se dogovorili, oporbu su onemogućili, zapravo ukinuli a hrvatska izborna demokracija se primakla slavnoj Titovoj izbornoj demokraciji i izboru istih kadrova unutar iste « općenarodne» partije.

Ukoliko nas sve zajedno , a posebno nas prave i istinske pravaše nisu osvijestili protekli izbori na kojima smo svi potučeni i poslije kojih je Sabor ostao bez oporbe i bez i jedne stranke koja brani Hrvatsku neovisnost naspram Zapadnog Balkana i Europske Unije, bolju sudbino od marginalizacije nismo ni zaslužili. Stoga moramo naći snage za noi početak na zdravim temeljima.

Razlika između HČSP- a i spomenutih stranaka jeste u tome što smo mi u HČSP – u usprkos i vlastite djelomične odgovornosti za neuspjeh, svih ovih okolnosti bili potpuno svjesni i prije izbora, a da li su naši politički prijatelji i suradnici iz srodnih stranaka svjesni i danas pokazat će skoro vrijeme i smjer kojim će mo svi zajedno krenuti. Zajedno ka cilju i obrani Hrvatske ugrožene neovisnosti ili i dalje rascjepkano i bez snage za obračun sa lažnim i nametnutim kvazivođama koji će prije uništiti sve oko sebe nego li sami otići.

U Zagrebu, 08. prosinca 2007. godine Politički tajnik HČSP – a:
Luka Podrug