• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U Splitu održana „Programska konvencija“ i predstavljen predizborni program „R-7“Subota, 05. studenog 2011.

U prepunoj dvorani splitskog hotela „Duilovo-Zagreb“ održana je „Programska konvencija“ pravaške koalicije HSP dr. Ante Starčević i HČSP-a sa radnim nazivom „Pravaški kišobran“. Predstavljen je zajednički program koalicije s kojim će se zatražiti povjerenje birača, „R-7“ (Ružinih sedam). Predstavljanje programa i prvih na listama u svih 11 izbornih jedinica održano je 05.11.2011. (subota) sa početkom u 11 sati.

Veličanstveni skup u nazočnosti velikog broja elektronskih i tiskovnih medija otvoren je intoniranjem državne himne i odavanjem počasti svima poginulim u Domovinskom ratu te prerano preminulim utemeljiteljima HSP dr. Ante Starčević Stipi Ćoriću i Tončiju Smoji. Cjelokupni protokol vodio je Ivan Biuk-Sando a nazočnima se prigodnim govorom prvi obratio predsjednik Izbornog stožera za X. izbornu jedinicu i dopredsjednik stranke Željko Skoko. Sve nazočne pozdravio je i domaćin predsjednik Podružnice Split dr. Ante Kovačić. Zahvalio je svima na odazivu, medijima na korektnom praćenju naše predkampanje i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovako uspješnom održavanju „Programske konvencije“. Najviše riječi zahvale bile su upućene Damiru Ćosiću Rodi i Zvonimiru Pavlinoviću.

Službeni dio predstavljanja zajedničkog programa otvorio je svojim govorom Glavni tajnik HSP dr. Ante Starčević i idejni tvorac “Pravaškog kišobrana” Pero Ćorić te u ime HČSP-a politički tajnik i prvi na listi u IX. izbornoj jedinici Luka Podrug. Zajednički program „R-7“ predstavilo je sedam izlagača ovim redom: Zvonimir Ajduk dipl. ing. građ. govorio je o gospodarskom rastu, temu nacionalnih banaka predstavio je dipl. oec. Marijan Jović, Frano Ćirko govorio je o temi regionalizacije i decentralizacije, mr. Tamara Kalistović o reformi javne uprave, temu isključivog gospodarskog pojasa predstavila je Jasenka Okroša-Herceg, o zaštiti i racionalnom korištenju prirodnih bogatstava govorio je mr. Vjeran Duvnjak, a temu obrazovanja , odgoja mladih i znanosti nazočnima je predstavio prof. dr. sc. Zlatko Miliša.

Uz brojne dužnosnike obiju stranaka iz cijele Hrvatske gost konvencije bio je predsjednik nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, a isti se i obratio izaslanicima, medijima i široj javnosti. Izrekao je riječi zahvale našoj koaliciji na velikoj potpori do sada iskazanoj radnicima brodogradilišta i rekao kako se nada da će naši zastupnici u državnom Saboru nakon 04.12.2011. isto nastaviti. U zabavnom dijelu nastupila je klapa „Tusculum“.

Predstavljeni su svi kandidati koji će biti prvi na listama u svih 11 izbornih jedinica; I. dipl. ing. Robert Balić, II. Denis Bevanda, III. Goran Rohaček, IV. prof. dr. sc. Radoslav Galić, V. Tomislav Vlajnić dr. med., VI. Josip Miljak, VII. prof. Ivan Tepeš, VIII. prim. dr. Ivan Kirin, IX. Luka Podrug, XI. Željko Koroman. Zadnja je na pozornicu izašla i bila predstavljena kao nositeljica svih izbornih jedinica i prva u X. izbornoj jedinici predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić. Nakon predstavljanja kandidata zadnji govornici bili su predsjednik HČSP-a Josip Miljak i predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, čije ćete govore u obliku video zapisa vrlo brzo moći poslušati i pogledati na našoj web stranici.

Ova uspješno i kvalitetno pripremljena Programska konvencija završila je dugim pljeskom i ovacijama svemu izrečenom, organizatorima, našim kandidatima, a najviše Ruži Tomašić. Predstavljanje je završeno intoniranjem stranačkih himni HČSP-a i HSP dr. Ante Starčević a druženje istinskih pravaša nastavljeno je na prigodnom domjenku.

Vijest prenijeli: Dalje.com; Večernji list; HTV, Hrvatski radio; TV Jadran; HINA; Index.hr; Dnevno.hr;