• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U ovakvom krahu civilizacije logično bi bilo da pred sud izvedu nekog palestinskog Gotovinu!Piše: Luka Podrug, 15. siječnja 2008.
Tragičnu razinu nedosljednosti pokvarenosti i dvoličnosti pokazuju tzv. borci za ljudska prava, tzv. nevladine udruge i tzv. novinari. Briga njih za nevine palestinske žrtve. Da su židovske, bila bi druga priča, a i mnogo više dolara.

Ima jedna čudna zemlja u kojoj pravoslavni Božić slave nevjernici, ateisti, komunisti i partizani. Nitko od njih ne vjeruje u Boga ali ipak imaju zajednički razlog za okupljanje. Zajednička im je mržnja prema zemlji u kojoj žive i koja ih plaća privilegijama. Svejedno njima to nije dovoljno. Ne mogu se nikako pomiriti sa postojanjem nezavisne države Hrvatske. Okupljaju se i oko Božića kojega ne slave, tiskaju kalendare sa slikama starih komunističkih jugonacionalista. Ta čudna i jedinstvena zemlja koja financira svoje mrzitelje, a progoni svoje stvoritelje je Hrvatska.

Na svijetu ima i drukčijih naroda i zemalja. Izrael na primjer.Za Božić i 2009 godinu u vrijeme mira, opraštanja i ljubavi, počinio je stravičan masakr više stotina nevinih palestinskih civila, uglavnom žena i djece i ranio više tisuća civila. Nitko se nije usudio uvesti agresoru Izraelu embargo na oružje kao nekada Hrvatskoj. Nitko nije povukao veleposlanike iz Izraela niti protjerao agresorske predstavnike iz svojih zemalja.

Sramotna šutnja političkih svjetskih čelnika na otvoreni, sustavni i planirani ratni zločin Izraela nad Palestincima govori o stvarnom stanju duha, morala, dosljednosti i zdravlja naše civilizacije. Bogati, bahati i veliki ubijaju male, siromašne i nezaštićene u ime civilizacije. Gdje su borci za ljudska prava. Zašto šute Puhovski, Goldstajni i ostali licemjeri. Lako je prozivati Hrvate i dobivati nagrade i dolare. Licemjeri prozovite Židove, kažite istinu i ostanite bez nagrada i dolara. Možda spasite život jednog palestinskog djeteta. Ili taj život nije vrijedan vašega plaćenog prosvjeda. Palestinski život danas vrijedi otprilike kao Hrvatski devedesetih, skoro ništa.

Na čijoj je strani službena hrvatska politika? Na strani malih, progonjenih, ubijanih palestinskih boraca za slobodu ili na strani snažnog, naoružanog židovskog okupatora. Sjeća li se netko od naših vođa i javnih «moralnih vertikala» nedavnih devedesetih i Domovinskog rata, kada smo mi bili Palestinci, a Jugoslavija Izrael? Jesu li hrvatske političke elite već utopljene u globalno svjetsko zlo? Imaju li još trunku sućuti, minimum pristojnosti i mrvicu povijesnog pamćenja na ono što se nama dogodilo?

Zašto ono Gotovina robija na pravdi Boga? Zbog tzv. prekomjernog granatiranja. Hoće li židovski zapovjednici koji masakriraju žene, djecu i starce odgovarati pred kojim sudom ili će međunarodna zajednica pred sud izvesti nekog palestinskog «Gotovinu», a židovski će zapovjednici i političari dobiti Nobelovu nagradu za mir. Kakav je ovo ponižavajući krah civilizacije i međunarodnog poretka. Izrael inače sustavno vrši ratne zločine protiv civila i genocidno se ponaša, ne samo ovih dana već godinama, bez ikakvog obzira prema ostatku svijeta. To mogu jer vladaju tim svijetom, a i zato jer imaju bezrezervnu podršku Amerikanaca. Naravno, pri svemu tome oni se uvijek prikazuju kao pravednici zbog holokausta, jer su vječite žrtve.

Izrael je taj kredit žrtve odavno potrošio i jako dugo se već ponaša prema Palestincima, Arapima ali i ostalim neprijateljima isto kao nekada nacisti prema njima. To je očita i vidljiva istina koju vidi svaki razuman čovjek, makar o njoj u strahu šuti cijeli svijet. Mrtva, masakrirana tijela nevine dječice moralno nas obvezuju reći ovu prešućenu istinu o kojoj šute i o kojoj lažu korumpirane svjetske elite. Prosvjedi diljem svijeta pokazuju kako obični ljudi vide i znaju razliku između dobra i zla, obrane i agresije, ali podrška svih bitnih svjetskih vlada Izraelskom zločinu pokazuje odnarođenost vladara od naroda.

Posebno kukavički šute hrvatske ulizice na vlasti, a tragičnu razinu nedosljednosti, pokvarenosti i dvoličnosti pokazuju tzv. borci za ljudska prava, tzv. nevladine udruge i tzv. novinari. Briga njih za nevine palestinske žrtve. Da su židovske bila bi druga priča, a i puno više dolara.

Hrvatski list, 15. siječnja 2009 Luka Podrug

Nema komentara