• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U Kruševu obilježena 19. obljetnica ubojstva Blaža KraljevićaKruševo, 9. kolovoza 2011

Delegacije Hrvatske čiste stranke prava, HČSP-a BiH i HPB-a, 9. kolovoza 2011 su u Kruševu, kod spomenika obilježile tužnu obljetnicu u povijesti hrvatskoga naroda i pravaštva. Molitvu je predvodio pater dr. Vjekoslav Lasić, osvjedočeni domoljub i pravaš. Toga dana 1992 godine opalila je izdajnička puška iz ruke hrvatskih izroda, i mučki iz zasjede ubila hrvatskoga generala Blaža Kraljevića i njegovu pratnju. Ubojstvo Kraljevića, isto kao i Ante Paradžika, označava početak preuzimanja Nove hrvatske države u ruke udbaša, izroda i antihrvata.

Sav naš trud i sva naša borba i rezultati te borbe završili su opet u rukama odnarođenih kreatura kojima je jedini imperativ osobna korist i što slabija hrvatska država, ako ju već ne mogu do kraja poništiti. Predstoji nam teška borba da vratimo ono što je naše a što sada uživaju oni koji su klali hrvatski narod i kukavički ga ubijali kao i generala Kraljevića.

U delegaciji HČSP-a Hrvatske bili su: Josip Miljak, Luka Podrug, Marko Skejo, Ivan Lozo, Ivan Lučić, Luka Bitunjac, Žarko Delić – Maći, Božo Sušilović i još nekoliko članova, delegaciju HČSP-a BiH činili su Tadija Ljubičić, Ivan Mamić – Ićola, Damir Čović i još nekoliko članova, a delegaciju HPB-a predvodio je Željko Koroman sa suradnicima.

Nazočnima su se obratili; Željko Koroman, Tadija Ljubičić, Josip Miljak i na kraju pater dr. Vjekoslav Lasić, koji je predvodio i molitvu za ubijene vitezove. Poslije odavanja počasti, Željko Koroman je sve nazočne pozvao na ručak u Čitluk u hotel Brotnjo, a na ručku se pojavio i gradonačelnik Čitluka i kratkim govorom dobrodošlice pozdravio nazočne.

Kruševo, 9.8.2011.

Bog i Hrvati! Za Dom Spremni!

Fotografije: Ante Silić