• Twitter
  • Facebook
  • Feed

U četvrtak prosvjed i paljenje svijeća ispred srpskog veleposlanstva u ZagrebuZagreb, 14. studenog 2011.

Priopćenje za javnost

 
Dana 17. studenog 2011. u 12 sati Hrvatska čista stranka prava (HČSP) u koordinaciji s HSP-om dr. Ante Starčević organizira prosvjed ispred veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu, Pantovčak 245. Prosvjed se organizira povodom 20. obljetnice pada Vukovara kao simbola obrane hrvatskog naroda od srpske agresije. Iako je od tog tužnog dana prošlo već 20 godina, na popisu nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja i civila nalazi se više od 1000 osoba. HČSP i HSP dr. Ante Starčević smatraju da najveću krivnju za to snosi upravo Republika Srbija u kojoj se nalaze informacije o nestalim Hrvatima.

Na prosvjedu će govoriti predsjednik HČSP-a g. Josip Miljak, dopredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević prof. Ivan Tepeš i tajnik zagrebačkog Gradskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević g. Robert Balić. Nakon završenih govora zapalit ćemo svijeće u spomen na sve zatočene i nestale, kao i sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Pozivamo sve članove i simpatizere da nam se pridruže, te u četvrtak u 12 sati budu s nama na Pantovčaku 245. Okupljanje počinje u 11:15 na Britanskom trgu odakle u 11:30 polazi ZET-ov autobus br.101 prema Pantovčaku (link: red vožnje).

Bog i Hrvati!

Frano Čirko, organizator