• Twitter
  • Facebook
  • Feed

TUŽNA 75. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJEHČSP na veliku žalost zbog nastale situacije oko “Korona virusa”  ove godine kao i svi ostali ovu tužnu i bolnu 75. obljetnicu Bleiburške tragedije neće moći dostojanstveno i sa velikim pijetetom obilježiti na Bleiburškom polju polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, te odati počast svim Hrvatskim vojnicima i civilima mučki ubijenim na Bleiburškom polju, ali i na Križnom putu koji je počeo neposredno nakon Bleiburške tragedije.

Ove godine ćemo to obaviti u svojim domovima uz molitvu i paljenje svijeća.

Dužni smo podsjetiti hrvatsku javnost da je sve počelo 8. svibnja 1945. godine, kada su iste te divljačke i velikosrpske horde ušle u nebranjeni Zagreb te započele svoj krvavi pir ubijanjem, klanjem i silovanjem pod vodstvom I. i II. armije takozvane NOV Jugoslavije, pod vodstvom Koče Popovića, koji je zajedno sa svojom bagrom u listopadu 1944.g. iz četnika prešao u partizane.

Uglavnom tito i njegov diktatorsko-komunistički režim kojeg su izvršavali i u djelo provodili srbo-četnici i partizani počinili su genocid nad hrvatskim narodom gdje je ubijeno i nestalo preko 800. tisuća Hrvata. Osim razoružane hrvatske vojske i ranjenika stradalo je najviše civila među kojima su bile žene, djeca, starije i nemoćne osobe, svećenici, franjevci i časne sestre.

Stoga HČSP ovim putem odašilje poruku hrvatskim domoljubima onima u domovini kao i onima u iseljeništvu kako će HČSP kao i predhodne te sljedeće godine ako komemoracije bude odati počast žrtvama Bleiburške tragedije i Križnog puta tjedan dana prije, a ne kako bude predviđeno po protokolu udbaša u samom vrhu Počasnog Bleiburškog voda (Vice Vukojevića, Vladimira Šeksa i Bože Vukušića) jer to je za nas čiste pravaše skroz kontradiktorno i ponižavajuće. Mi na to gledamo sa velikim gnušenjem da danas općenito djeca i unuci onih koji su te teške zločine i genocid počinili danas te iste naše žrtve komemoriraju i vodeći su činbenici u organizaciji komemoracija što je apsurd i van svake pameti. Upravo je Šeks jedan od glavnih lobista da Austrija svoje zakone uskladi prema jugokomunističkoj interpretaciji povijesti, a konačni cilj je da se Bleiburška komemoracija u skoroj budućnosti u potpunosti zabrani ili za početak promjeni spomenik žrtvama jer na njemu Hrvatski grb počinje sa prvim bjelim poljem. Sve je to ciljano kako bi se zatajio i prešućivao genocid počinjen nad hrvatskim narodom koji je započeo upravo na Bleiburškom polju.

Mora biti jasno i da je komemoracija na Bleiburškom polju upravo komemoracija na prijevaru izručenoj, bez suda poubijanoj i u ratu nikad poraženoj hrvatskoj vojsci.

Isto tako to društvo u Počasnom Bleiburškom vodu potpomognuti svojim saveznicima antihrvatske falange u Hrvatskoj i antihrvatske komunističke falange iz Austrije pobrinuli su se svojim lažima i obmanama te krivo interpretirajući povijest, a što su Austrijske vlasti i prihvatile da se hodočasnicima zabrane i povijesne hrvatske zastave te ujedno nisu dozvoljene zastave nikakvih političkih  stranaka, nisu dozvoljene zastave vojnih postrojbi iz Domovinskog rata, a kamoli zastava HOS-a koja sve ove predhodno nabrojene, a pogotovo Šeksa podsjeća na Ustaški režim.

To je za svaku osudu stoga HČSP poziva i apelira na promišljanje prema komemoraciji u organizaciji Počasnog Bleiburškog voda koji na žalost to više nije dok god njime rukovode eminentna udbaška imena.

Nemojmo im dati za pravo da se diče svojim zabranama i postignutim partijskim zadacima mada im je ove godine i saveznik u tome COVD 19.

Hrvatice i Hrvati ubuduće obilježite sa velikim pijetetom žrtve Bleiburške tragedije bez partijskog nadzora, zabrana i represije. Obilježite to u tišini skrušenoj molitvi i vlastitom angažmanu kroz cijeli mjesec svibanj dok god ova sramota za žive i mrtve ne nestane.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP