• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Trbuha: Potrebno je preuzeti odgovornost za loše rezultate izboratrbuha-img_4272
Dana, 23. rujna 2016. u stranačkim prostorijama u Zagrebu održana je sjednica Županijskoga vijeća HČSP-a. Predsjedavajući je bio dopredsjednik stranke i predsjednik ŽV-a g. Davor Trbuha.

Uvodno je upozorio na jako loše rezultate izbora na kojima je naša pravaška koalicija doživjela pravi potop. To nije poruka pravaških birača koju treba samo analizirati i nastaviti dalje kao da ništa nije bilo, nego se mora podnijeti odgovornost za ovaj rezultat. Treba temeljito i sveobuhvatno reorganizirati stranku i prilagoditi je stvarnim potrebama i očekivanjima hrvatskoga naroda. Puke parole, i kampanja bez ikakvoga sadržaja, rezultirale su ovako lošim učinkom.

Bilo je razgovora o plaćanju članarine i prijemu novih članova. Unatoč lošim rezultatima u HČSP se u zadnje vrijeme učlanilo oko 200 novih članova. Bolje kazano dostavili su svoje zamolnice, ali nisu primljeni, što ŽV smatra nedopustivim i to je kršenje Ustava stranke. Član stranke, kada to postane, eventualno može biti predan Sudu časti ako nije platio članarinu, a ne može se unaprijed od potencijalnih članova zahtijevati plaćanje članarine, a još nisu ni postali članovi.

ŽV će Glavnom stanu predložiti neka se članarina plaća prema mogućnostima članova, jer se mora imati u vidu teška gospodarska situacija. Držimo kako se pozitivna energija mora usmjeriti k osnivanju novih podružnica i radu s ljudima na terenu.

Bog i Hrvati !
Davor Trbuha, dopredsjednik HČSP-a i predsjednik ŽV-a Zagrebačke županije
trbuha-img_4274