• Twitter
  • Facebook
  • Feed

TKO TO TAMO PJEVA?hcsp_zds1

Ptica koja rano pjeva, popodne se us… u gnijezdo, kaže narod. Po toj staroj narodnoj javio se europarlamentarac Jakovčić s kritikom poteza Predsjednice, a u svezi njenog vanjskopolitičkog djelovanja. Kao “veliki znalac” i “poznavatelj” europskih unutrašnjih odnosa, pokušao je pokazati da on ipak nešto “radi”, a ne samo prima plaću i nabacuje kile. Međutim, obzirom na to da dolazi iz Istre, da je njegovo političko znanje vezano uz relativno mali prostor i uz negdašnje vodstvo male lift stranke čije bi se članstvo moglo bez problema usporediti s brojnošću članstva neke umirovljeničke udruge u nekom manjem kvartu Londona ili Pariza, svoj kompleks manje vrijednosti liječi egotripovima. Da bi uopće došao u poziciju vrednovanja nečijeg rada, prvenstveno bi morao naučiti da je Istra “još uvijek” u sastavu Hrvatske, da se službeno zove Istra, a ne Istrija, a da je on Istranin, a ne Istrijan. Koliki je znalac, govori i činjenica da je jedan od zagovaratelja odluka grupice ljudi koja sebe naziva arbitražnim sudom.
Valjda je, poput mnogih hrvatskih političkih uhljeba shvatio da mora nešto “pametno” izjaviti, kako bi ga se sjetili oni kojima je Hrvatska država i Hrvatski narod zadnja rupa na sviralu, kad budu odlučivali o novim zastupnicima u europarlamentu. Uz to, nije na odmet, vanjskim neprijateljima pokazati svoju dupeuvlakačku narav, pogotovo što je to Njemačka, koja će zasigurno imati u vidu njegovu lojalnost, jednog dana kada Istra zatraži neovisnost i nađe se između čekića i nakovnja, Hrvatske i Italije, a to će vrijeme zasigurno doći zahvaljujući mlatimudanima hrvatske politike.
Tako je našao za shodno, ovaj njemački apartčik i dupelizac, kritizirati vanjsko političke poteze predsjednice, koja je jedna od rijetkih političara shvatila od kuda vjetar puše i ponijela se državnički u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa (unatoč tome što dolazi iz članstva desnog krila komunističke partije, HDZ-a), približivši Hrvatsku jedinim prirodnim saveznicima, Višegradskoj inicijativi kroz projekt “Tri mora”. HČSP zdušno podržava ovaj potez iako je to light potez, jer mi bismo se, da je u našoj moći, odmah ukrcali u jedinu zdravu inicijativu unutar EU, Višegradsku, kao punopravan član. Podrška koju pri tome inicijativa “Tri mora” dobija od američke administracije, ne samo da nije zanemariva, već je pokazatelj Američke zainteresiranosti da se zaustavi približavanje Njemačke, a time i EU, Rusiji Vladimira Putina. Ako Hrvatska želi preživjeti ovaj Njemački ekonomski “Blitzkrieg”, te povezivanje i stvaranje neke nove “Balkanoslavije”, jedini izlaz je napraviti upravo dijametralno suprotno od onog što govori Jakovčić i slični nadri političari i neoliberalni quislinzi.

Bog i Hrvati! Za dom!