• Twitter
  • Facebook
  • Feed

TKO JE USTVARI JOSIP MILJAK?optuzenik_miljak

Sada već bivši član stranke te jedan od glavnih organizatora puča iz Splita u suradnji sa isto tako sa sada već bivšim čelnicima podružnice HČSP-a iz Splita koji su svojim nelegalnim i nelegitimnim Općim saborom u Splitu 08.07.2017. željeli svrgnuti predsjednika stranke i legitimno vodstvo HČSP-a. Motiv toga čina već je itekako svima dobro poznat. HČSP je ovih dana primila obavijest općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu da se protiv stranke namjerava podnjeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi nedostavljanja i neobjavljivanja financijskih izvješća za 2013. godinu kada je predsjednik bio upravo Josip Miljak kao odgovorna osoba zajedno sa svojim tadašnjim političkim tajnikom Lukom Podrugom, te tadašnjim predsjednikom Središnjeg odbora Matom Bekavcem. Sva trojica su pučisti iz Splita.

Članak Jutarnjeg lista prenosimo u cijelosti.
PRAVOMOČNO – Vrhovni sud potvrdio osuđujući dio presude

Bivši čelni čovjek Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), kontroverzni Josip Miljak, morat će u ići u zatvor najmanje 10 mjeseci zbog izvlačenja 3,5 milijuna kuna iz tvrtke Kalvin te će u roku od tri godine pod prijetnjom ovrhe morati vratiti navedeni iznos. Ne vrati li novac, u zatvoru će provesti i dvije godine.
Njegov bivši stranački tajnik, viški pjesnik i gay aktivist Vinko Kalinić, koji je na suđenju prokazao Miljka, a koji je pak osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, morat će vratiti oko 80.000 kuna. Odlučio je ovo nedavno Vrhovni sud odbivši Miljkovu žalbu na nepravomoćnu presudu zagrebačkoga Županijskog suda koji ga je bio nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu zbog malverzacija s lažnim fakturama od prije desetak godina.
Sud je Miljka osudio na dvije godine zatvora, s time da je najmanje 10 mjeseci morao provesti iza rešetaka, dok je ostatak kazne od 14 mjeseci uvjetovan petogodišnjim rokom kušnje. No, dodatni uvjet da se kazna ne pretvori u obaveznu jest i to da u trogodišnjem roku mora vratiti 3,5 milijuna kuna, inače će u zatvoru provesti pune dvije godine. Dodatni problem za Miljka i Kalinića je to što je Vrhovni sud ukinuo oslobađajući dio presude za neplaćanje 700.000 kuna PDV-a, tako da će se za te optužbe Miljku i Kaliniću suditi ponovno.

Bog i Hrvati! Za dom!
HČSP

OPRAO MILIJUNE PREKO GAY TAJNIKA Bivši čelnik Hrvatske čiste stranke prava ide u zatvor