• Twitter
  • Facebook
  • Feed

TADIJA LJUBIČIĆ KANDIDAT ZA HRVATSKOG ČLANA U PREDSJEDNIŠTVU BIH!Tadija_Ljubicic_HCSP_BiH
Politički tajnik HČSP-a i predsjednik HČSP-a za BiH Tadija Ljubičić 04.08.2017. U Tomislavgradu  na sjednici središnjih tijela Hrvatske Čiste Stranke Prava  razmotrio je aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda. Stranačka tijela donijela su odluku da gospodin Ljubičić bude kandidat za hrvatskog člana predsjedništva BiH. Predsjednik HČSP-a Davor Trbuha i Glavni stan stranke daju bezrezervnu podršku političkom tajniku stranke gospodinu Ljubičiću i ovim putem pozivamo Hrvate u BiH da se osvijeste i podrže istinskog pravaša i Hrvata koji će znati čvrsto i pravaški štiti interese hrvatskog naroda u BiH.

Sudionici rasprave su ustvrdili kako je stanje Hrvata, navlastito glede stalnoga iseljavanja i institucionalne neravnopravnosti u oba bh entiteta, poražavajući. Zaključak je kako HČSP BiH mora biti lučonoša kako bi se narod trgnuo iz letargije i oslobodio jarma servilnosti i beznađa.
Kako bi se ostvario pomak u ravnopravnosti Hrvata Bosne i Hercegovine poslije listopadskih izbora 2018. HČSP BIH je odlučila nominirati svoga predsjednika Tadiju Ljubičića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Ova odluka je donesena nakon opsežnih konzultacija i osluškivanja bila hrvatskoga naroda, napose zbog činjenice što “frankovci” žele biti kohezijski čimbenik koji se zrcali u sloganu: ” Ni bosanske daidže, ni hercegovački Aristotel”!
Uvjerenje HČSP-a snaži činjenica kako po okončanju rata niti jedan hrvatski član u Predsjedništvu BiH nije ispunio niti jedno obećanje dato svome narodu. Ni u svezi ravnopravnosti, niti glede povratka izbjeglih i prognanih.
HČSP BiH kreće u danima iza blagdana Velike Gospe u pretkampanju i kani obići i Posavinu i Središnju Bosnu i dvije hercegovačke županije i od hrvatskog naroda tražiti potporu za svoju misiju. Zbog oportunizma i kalkuliranja oporbe naša stranka će imati, ukoliko je potrebno, ulogu Davida u srazu s odnarođenom kastom crvenih buržuja.
HČSP BiH osuđuje pokušaj lijevih bošnjačkih krugova opetovano nametanje sebi podobnih Hrvata ili kako ih od milja zovu “probosanskih”.
U svezi promjene izbornih pravila za Opće izbore, HČSP BiH se zalaže za izmjenu kako bi se dokinula neravnopravnost Hrvata, ali ne na način koji je to osmislio HDZ BiH jer se njime narušava ravnopravnost unutar samog hrvatskog korpusa, čime se diskriminiraju i omalovažavaju Hrvati Središnje Bosne koji su podnijeli najveću žrtvu u Domovinskome ratu.
HČSP BiH poziva iseljenike koji godišnji odmor provode u starom kraju da pribave osobne iskaznice kako bi mogli dogodine suodlučivati o sudbini ove zemlje.

Bog i Hrvati! Za dom!