• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Svečano obilježen Dan državnosti 10. travnjaSplit-10-4
10. travnja 2013. 22. obljetnica utemeljenja IX. bojne HOS-a

U Splitu je IX. Bojna HOS-a Rafael Vitez Boban obilježila 22. obljetnicu svoga utemeljenja, na kojemu su nazočili brojni dužnosnici iz grada i županije, kao i mnogi članovi HČSP-a. Nakon toga se Mladež HČSP-a pridružila IX. bojni, i zajedno s njima kod spomen obilježja ubijenim hrvatskim vojnicima i civilima iz Drugog svjetskog rata položila vijence i zapalila svijeće.
Split-10-4-1

Obilježavanje 10. travnja u Zagrebu

Hrvatska čista stranka prava je danas u Zagrebu obilježila Dan hrvatske državnosti 10. travnja. Obilježavanje se održalo na zagrebačkom Mirogoju na preoranom ustaškom groblju, u nazočnosti Hrvatskog domobrana iz Rijeke, HOZ-a Jazovka iz Zagreba, HOP-a i još nekih udruga. Voditelj obilježavanja bio je Frano Čirko.

Na svečanosti su govorili Boris Prebeg u ime HOZ-a Jazovka, Ivan Gabelica obnovitelj HČSP-a i Josip Miljak predsjednik HČSP-a. Nazočni su bili i članovi A-HSP-a, ali nismo primijetili nikoga iz hibridnih pravaških stranaka koje se očito srame 10-og travnja.

Nakon toga smo otišli na grob roditelja dr. Ante Pavelića, gdje smo položili vijenac i zapalili mnoštvo svijeća. Grob je uređen i blagoslovljen, a prekrasni mramor je postavljen zahvaljujući donacijama Hrvata iz Australije i HOP-u. Uređenje je vodio predstavnik HOP-a Andrej Šebalj.

Hrvatski vojnici – s nama su.

Bog i Hrvati ! Za Dom Spremni !
U Zagrebu, 10. travnja 2013.
Split-10-4-2
Split-10-4-4zg
Split-10-4-3zg