• Twitter
  • Facebook
  • Feed

SUMA SUMARUM HRVATSKE POLITIČKE SCENE ILI KAKO NEKI LOVE U KALJUŽIZastava HČSP-a

Kako ne želimo reklamirati neke političare, nećemo spominjati ime političara koji je svojim opisom najbolje opisao trenutno stanje hrvatske politike kada ju je usporedio s kaljužom.
No, krenimo nekim redom.
Kao što svi znamo, na ovim prostorima, a namjerno to kažemo, jer teritorij Republike Hrvatske nasilno je administrativno smanjen tzv. AVNOJ-em, dakle, na ovim prostorima umjesto da vlada jedna komunistička partija, već godinama vladaju dvije frakcije te iste komunističke partije. Jedna si je nadjenula pridjev lijeva (SDP), a druga desna (HDZ), iako nikakve dodirne točke nemaju niti s ljevicom, a niti s desnicom. Zapravo je ta njihova loša gluma svojstvenija nekim Frljićevim nazovi predstavama nego ozbiljnoj političkoj pozornici.
U tim godinama, scenario je potpuno isti, sklapaju se neprirodne koalicije sa svim i svakim, samo zbog grčevitog održanja na vlasti, a sve preko leđa Hrvatskog naroda i državne neovisnosti. SDP s jedne strane, uništio je ljevicu, a HDZ desnicu svim mogućim sredstvima i to doslovno. Pri tome se nije prezalo od ničeg, od potkupljivanja čelnika, ubacivanja svojih kadrova u vrh stranaka, a ranije i od fizičke likvidacije.
Zbog toga, kada govorimo o hrvatskoj političkoj kaljuži sa stopostotnom sigurnošću možemo detektirati glavne tvorce ove kaljuže od nastanka Hrvatske države do danas i koje god ime izgovorimo, nećemo pogriješiti.
Najnovija događanja samo potvrđuju sve navedeno. S jedne strane, a zbog eventualnog dolaska na vlast takozvane ljevice, stvara se neprirodna koalicija SDP-a s HSS-om, zbog koje se vjerojatno i sam Radić okreće u grobu. S druge strane, HDZ stvara još neprirodniju koaliciju s dokazanim neprijateljima Hrvatske države SDSS -om i HNS-om, samo zbog ostanka na vlasti tzv. desnice. Postavlja se pitanje, kada će Hrvatski narod napokon progledati? Kada će shvatiti, da je jedini izlaz iz ove kaljuže jasan kao dan, a to je povratak korijenima, onim ljudima koji su na svojim leđima, svojom žrtvom ostvarili san o nezavisnoj, slobodnoj državi. Neće nas spašavati ni tehnomenađeri iz MOSTA, ni anarholiberali iz Živog zida, jer njima nije stalo do probitka Hrvatske države niti Hrvatskog naroda, njima je, jednima stalo do vlastita probitka, a drugima do utapanja Hrvatske u europsku liberalnu kaljužu. Jedini pravi izbor je pravaška ideja, ne hinjena, već prava samostalnost Hrvatskog naroda, van imperijalne vlasti iz Berlina ili Brisela. Pravaška snaga je Hrvatski narod i poruka svima: Hrvati svoji na svome! HČSP svim svojim članstvom, svim političkim razmišljanjima stoji na temeljima riječi dr. Ante Starčevića i kao što smo se borili s puškom u ruci za slobodnu, nikome zavisnu Domovinu, sada se mišlju, riječju i djelom borimo za prosperitet jedine nam Domovine.

Bog i Hrvati! Za dom!