• Twitter
  • Facebook
  • Feed

SRETANI BLAGDANI SVIM HRVATSKIM UZNICIMAPiše: Luka Podrug, 01. siječnja 2009.
Poštovani hrvatski uznici, sretni vam Božić i Nova Godina! Teško vam je, ali ste vjerojatno slobodniji od progonitelja. Slobodniji ste i časniji od vlastodržaca i političara. Moralniji od Kajina i njegovih antifašističkih mrzitelja. Iako su vas vlastodršci žrtvovali, narod, a posebno branitelji nisu vas zaboravili. Molimo i za vaše progonitelje.

Naši suborci, hrvatski branitelji od Gotovine, Kordića, Praljka i ostalih haaških uznika još jedan Božić dočekuju, nepravedno utamničeni, prodani i predani gospodarima zla i tame od Judinih sljedbenika za šaku obećanih zlatnika. Prodani su kako bi Hrvatska ili bolje reći odnarođena elita ušla u pogansku Europsku uniju. Stotine junaka Domovinskog rata čame u domaćim tamnicama bez ikakve krivnje, osuđeni po nalozima politike koja provodi sramotno izjednačavanje žrtve i agresora u cilju relativizacije istine i stvaranja nove Balkanske tvorevine. Ponosni ratnici, junaci, zapovjednici koji su zaustavili presijecanje Hrvatske kod Gospića Norac i Orešković, isto kao i desetci drugih manje poznatih kao što su Bungur, Banić, Gudić, Bikić…osuđeni na montiranom političkom postupku u Lori i mnogi drugi koji su Božić 91 dočekali u rovovima, na ćukama, goloruki, promrzli ali snažni, hrabri i odlučni, danas ni krivi ni dužni čame u tamnicama, radi nemoralnih vlastodržaca i njihova zlatnog teleta zvanog EU. Imaju li oni i njihove obitelji pravo na sreću, blagdane, mir, hoće li njihova djeca i supruge dobiti poklone i osjetiti ljubav za blagdane, kada će oni doživjeti obiteljski Božić? Tko i u ime čega je njima u oteo Božić?

Gdje su progonitelji bili 91, tko su oni koji su ih lažno optužili, izručili i unaprijed osudili? Tko su medijski lešinari koji se nad njima svakodnevno iživljavaju?

U pravu je Thompson kada brani toj nečasnoj sorti plaćenika i provokatora dolazak na svoje koncerte. Na koncertu u Pazinu nisu bili ali opet izmišljaju skandale, lažu o prijetnjama iako je sve prošlo u savršenom redu i miru. To su isti koji i dalje štite i zataškavaju bombaške antifašističke atentate, atentatore i organizatore. Marko Perković Thompson kao pravi domoljub pjeva o Bogu, Domovini i ljubavi, dok već vidno psihički neuravnoteženi antifašist, Adolf Istarski i dalje nekažnjeno prijeti, potiče na ubojstva i puca od mržnje što nije spriječio Thompsona. Milom ili silom, zabranom ili bombom, sve je pokušao nesretni Kajin. Thompson i on su dva svijeta, dobro i zlo. Rodoljub koji se žrtvuje za ideal kao i u Domovinskom ratu i karijerist i Jugoslaven koji lažima, nasiljem i progonima opstaje na vlasti. Ovdje se sukobljavaju ljubav i mržnja, domoljublje i izdaja, istina i laž. Iako je razotkriven u svojim spletkama i lažima Kajin je i dalje svaki dan u medijima. Bez stida i bez odgovornosti, kao tipični antifašist. Orjunaški dnevnik iz Splita mu otvara prostor za mržnju i laži čak i sada kada je sve došlo na vidjelo. Kain i režimski mediji su za podmetanje bombe unaprijed optužili Thompsonove simpatizere, istina je na sreću ipak nešto drukčija.. Bombu je podmetnuo njihov idiot zaglupljen njihovim sustavnim huškanjem. Ili možda i nije zaglupljen već plaćen ili od njih upućen. Dolazi li opet vrijeme kada će komunjare bombaškim akcijama ili čak ubojstvima djelovati protiv svega Hrvatskog ili će se zadržati samo na dizanju u zrak dvorana u kojima Thompson trebao pjevati?

Sve je moguće! Kajin i njegovi zaštitnici imaju iskustva s terorizmom, nasiljem i progonima. Ti banditi su uz pomoć terorizma i došli na vlast 45, to je njihov način funkcioniranja. Kajin otvoreno ispred očiju svih nas izaziva nemire i potiče terorizam. Vlast mu to tolerira dok su mu mediji i dalje neograničeno otvoreni za sijanje mržnje. On je uz Mesića najreprezentativniji antifašitst ovog «regiona». Ima ponešto dobro i poučno u svemu ovome. Ukoliko biti pokvaren, priglup, bezobrazan i nasilan, a propovijedati mržnju, tražiti progone, poticati atentate i ubojstva znači biti antifašist, a znači, jer naše antifašiste upravo sve te karakteristike krase, onda im treba dati još više medijskog prostora. Kako bi bili prepoznati, osramoćeni i prezreni od svih civiliziranih ljudi.

U ovo Božićno vrijeme, vrijeme ljubavi i opraštanja dok Thompson pjesmom slavi Boga, obitelj i Domovinu, treba ignorirati te mrzitelje a prestati čitati njihova sluganska pera kojima se povampire lica kad se vije hrvatska trobojnica, te se sjetiti molitvom i djelom, naših mučenika u tamnicama i njihovih obitelji.

Poštovani: Gotovina, Kordić, Praljak,Norac, Orešković, Bungur, Banić, Gudić Bikić…i svi vi neimenovani koji patite radi Hrvatske – sretni vam Božić i Nova Godina. Teško Vam je ali ste vjerojatno slobodniji od vaših progonitelja. Slobodniji ste i časniji od predsjednika, premijera i vlade. Moralniji i normalniji ste od Kajina i njegovih antifašističkih mrzitelja. Iako su vas vlastodršci nevine žrtvovali, narod, a posebno branitelji vas nisu zaboravili. Vi će te dočekati Božić na slobodi a oni koji su dušu prodali vragu žrtvujući vašu slobodu zasigurno neće nikada. Sretan Božić svima vama koji trpite radi istine, Boga i Domovine a neka Bog prosvijetli pamet i otvori oči sijačima zla i mržnje tzv. antifašistima odgojenima na zlu, mržnji, nasilju prevarama, izdajama. Neka svjetlo Božićnog mira makar malo dotakne nelustrirane kajine, mesiće i slične kako bi i oni na trenutak doživjeli uzvišenost žrtve, ljubavi i odricanja za Boga i Hrvatsku. Bez svijetla Božića ugušit će se u vlastitim mržnjama.

Zato molimo i za njih – progonitelje.

«Blago progonjenima radi pravde njihovo je kraljevstvo nebesko….»

Hrvatski list, 01. 01. 2009 Luka Podrug

Nema komentara