• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Sastanak dužnosnika HČSP-a i HSP dr. Ante StarčevićPonedjeljak, 4. srpanj 2011

Nakon održane sjednice Glavnog stana HČSP-a a prije sjednice Predsjedništva stranke HSP dr. Ante Starčević održan je radni sastanak stranačkih vodstava u Zagrebu, u hotelu „Dubrovnik“, 04.07.2011. s početkom u 14,00 h. Na sastanku su nazočili Josip Miljak, Frano Čirko i Branko Mikulić te predsjednica stranke HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, glavni tajnik stranke Pero Ćorić i zamjenik predsjednice prof. dr. Radoslav Galić.

Potvrđena je zajednička želja za okrupnjavanje političke scene od centra na desno a pogotovo stranaka pravaškog i starčevićanskog svjetonazora. Zaključeno je kako su ovo jedine dvije stranke sa pravaškim predznakom koje dosljedno i vjerodostojno provode i zagovaraju program koji baštine te da imaju obvezu naći zajednički jezik te izaći pred hrvatske birače na zajedničkim listama.

Dogovoren je sastanak u što kraćem vremenu, a nakon sjednice Predsjedništva HSP dr. Ante Starčević treba se pripremiti i uobličiti Sporazum koji bi ove dvije stranke potpisale. Nakon potpisivanja otvorili bi se razgovori sa drugim strankama sličnog političkog svjetonazora koje bi se također željele priključiti. Intencija je da se stvori pravaško-demokršćanski blok ojačan intelektualcima pojedincima i poznatim hrvatskim rodoljubima.

Potpis Sporazuma trebao bi uslijediti najkasnije do 20. srpnja 2011 u Splitu.

Nema komentara