• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Radnici svih brodogradilišta, ne vjerujte vladi RH jer će vas prevariti23. prosinca 2008.
Jedini način za spas brodofradilišta je odustajanje od privatizacije. Kakva je korist i ako se dobije 25% plus jedna dionica, to ništa ne garantira. Sunčani Hvar ima 25% plus jednu dionicu i tu se najbolje vidi da je to najobičnija prijevara.

Gazde sami odlučuju o svemu. U slučaju brodogradilišta oni mogu pristati na nemogućnost promjene namjene, ali tko ih može spriječiti da radnicima uruče otkaze. A kada se riješe radnika, tko će ih onda spriječiti da rade što ih je volja.

A vlada RH (čija li) će reći da je to sada privatno i da oni tu nemaju nikakvoga utjecaja niti se mogu miješati u vođenje privatnih tvrtki. A takav izgovor će imati i kada zatreba subvencionirati brodogradnju. Novi “brodogratelji” će reći da im se proizvodnja ne isplati i ugasiti će ju.

Ustav RH garantira nepovrjedivost vlasništva i slobodno raspolaganje tim vlasništvom. Kada stranci postanu vlasnici brodogradilišta tko ih može spriječiti da mijenjaju njihovu namjenu ili da ih preprodaju.

Vlada ovime, samo želi dobiti na vremenu, a kada se situcija ohladi, koga je više briga za radnike. Takvih primjera ima na stotine i ne vidimo zašto bi brodogradilište bilo od toga izuzeto.

Stoga pozivamo sve radnike iz svih brodogradilišta da ne vjeruju vladi RH jer će ih prevariti i njihovu sudbinu gurnuti u ruke EU kriminalaca kojih je baš briga za njihove sudbine i sudbine njihovih obitelji.