• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Prof.mag. STELLA DOBRINA POVJERENICA HČSP-a ZA ZAGREBAČKU GRADSKU ČETVRT DONJI GRADPredsjednik stranke Davor Trbuha imenovao je prof. mag. Stellu Dobrina povjerenicom HČSP-a za zagrebačku gradsku četvrt Donji grad-centar.

Stella Dobrina u zasluženoj je mirovini i ponosna je majka dviju kćeri.
Na Filozovfskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je povijesti i umjetnosti filozofije, a po završetku, upisuje magisterij povijesti i umjetnosti te ujedno stječe zvanje magistra povijesti i umjetnosti.
U svom bogatom radnom vijeku radila je u Muzejskom prostoru preimenovanom u Klovićeve dvore.
Obavljala je dužnosti stručnog  muzejskog vodića. Tijekom brojnih reprezentativnih i tijekom svih izložbi radila je paralelno za potrebe marketinga i propagande u korist promocija izložbi.
Nadalje radila je i u umjetničkoj galeriji “Josip Račić ” kao  voditeljica  galerije  i  kustosica te je ujedno bila i aktivna članica Umjetničkog savijeta galerije, urednica kataloga, spisateljica predgovora za  umjetničke  kataloge ,odgovorna  osoba za  kontakte i informiranje  predstavnika svih javnih medija.
Pisala je za stranice kulture u “Večernjem  listu”.
Radila je i kao kustosica  Moderne  galerije  u  Zagrebu gdje su pohranjena i eksponirana najvrijednija djela najistaknutijih hrvatskih umjetnika nacionalne hrvatske moderne.

Stella je velika pravašica i domoljub pa se svojevremeno zalagala na javnim nastupima za oslobođenje hrvatskih generala i nepravedno osuđenih branitelja iz obrambenog Domovinskog rata.
Aktivnosti su bile širom Hrvatske i nekoliko puta sudjelovala je u prosvjedima ispred samog Haškog suda u Nizozemskoj.

Kako navodi svoju karijeru i političko djelovanje nastaviti će u dosljednoj HČSP gdje će se aktivno boriti i zalagati za istinsku uspostavu pravednog sustava vrijednosti hrvatske povijesti i nastojanja za boljitkom i napretkom hrvatskog naroda u vlastitoj državi.

Ovim putem Stelli čestitamo na imenovanju i želimo joj puno sreće i uspjeha u radu kroz HČSP.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP