• Twitter
  • Facebook
  • Feed

PRIOPĆENJE HČSP-a: ONI SU HEROJI, A NE ZLOČINCI!sestorka

Ovo priopćenje dajemo prije izricanja pravorijeka Žalbenog vijeća Haškog suda. Ne ćemo se ovdje referirati na to zašto će odluka biti takva kakva će biti, već ćemo naše silnice uperiti prema onima koji su najodgovorniji za to da “hercegovačka šestorka” uopće bude optužena u ovom predmetu i na kraju i osuđena da u pritvoru provede 4983 dana. Sramota svih hrvatskih vlada, poglavito hrvatskog načina vođenja politike, kako prema Haškom sudu, tako i uopće u zaštiti prava svojih građana pokazuje se u najgorem svjetlu. Ako stavimo na stranu činjenicu da je jedna od temeljnih zadaća neke vlade, pa tako i hrvatske, zaštita svih građana od ugroza bilo koje vrste, onda  nam ostaje pitanje, zašto se nije u ovom slučaju ispoštovalo temeljno ljudsko pravo na pravedno suđenje? Zašto se nije, na vrijeme, pokrenulo sve državne resurse, političke i diplomatske, kako bi se takvo pravedno suđenje omogućilo ljudima koji su branili interese hrvatskog naroda u BIH. Naši generali su jednostavno ostavljeni sami sebi i svojoj umješnosti da se obrane, a indirektno su branili I Republiku Hrvatsku u monstruoznoj optužbi za zločine počinjene u ratu u kojem je suprotna strana počinila daleko veće i monstruoznije zločine nad hrvatskim civilima za koje nitko nije nikada odgovarao. Cijela ova optužnica, montirana je u glavi Carle del Ponte, kako bi se potkusurila njezina teza o izjednačenoj krivici svih strana u ratu.

Takva naopaka teza prihvaćena je kao mana s neba od strane Račanove vlade i predsjednika Mesića iz dijametralno suprotnih, ali temeljno antihrvatskih izdajničkih razloga. Dok je Račan ovu tezu iskoristio za dobivanje podrške rigidno komunističkih krugova i njihovih orojugoslavenskih glasova, Mesić je ovu tezu iskoristio za obračun s pokojnim predsjednikom Tuđmanom iz čije sjene nikada nije izašao, i pokretanje tzv. “detuđmanizacije”. Zbog takvog diletantizma i političke nekorektnosti, ali i opće pasivnosti desnog krila KPH (HDZ), ovi rodoljubi i domoljubi završili su, kao haški uznici, završili su s optužnicom za UZP (Udruženi zločinački poduhvat). No, dalekosežnost ovakve egoistične politike, tek će se vidjeti nakon pravorijeka Žalbenog vijeća. Mi u HČSP-u držimo da je ovo finale katastrofalne politike koju provodi KPH, od njezino lijevo (SDP) i desno (HDZ) krilo koja u konačnici ima izdajničku ulogu rastakanja hrvatske državnosti. Ne zavaravajte se time, da su ovi ljudi optuženi i osuđeni za djela u drugoj državi, jer, zahvaljujući veleizdajniku Mesiću, oni se vežu uz tzv. “Veliki udruženi zločinački poduhvat”, koji je na višoj razini direktno vezan uz vrh hrvatske države i same temelje hrvatske opstojnosti.

Osuda Ratka Mladića i dokazana veza s Beogradom i Banja Lukom, koliko to god zvučalo nevjerojatno, zapravo ukazuje kakva će biti presuda Žalbenog vijeća i definitivno na scenu izvlači zlobni lik Carle del Ponte i njezinu tezu o jednakoj krivnji i građanskom ratu.

Dakle, mi u HČSP stojimo kod našeg stava da je dužina ovog suđenja još samo jedna farsa za svjetsku javnost, jer se ovaj pravorijek čuvao za kraj kao protuteža osuđujućoj presudi u kojoj je dokazan UZP Ratka Mladića, vlade Republije Srbije i Republike Srpske. HČSP jednako tako drži, da je u ovom procesu potpuno nebitno da je optužnica građena bez suvislih dokaza, protivno pravilima struke i zdravog razuma uz totalno nepoznavanje pravila ratovanja i vojne terminologije pa i krivo tumačenje same Ženevske konvencije. O pravdi i pravednosti uopće da ne govorimo. Potpuno je nebitno, što su sve tvrdnje tužiteljstva u potpunosti pobijene, što ni u jednom dokumentu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, kao ni u jednom dokumentu HVO-a nema ni naznaka etničkog čišćenja. Potpuno je napose, svejedno što krivnja za Ahmiće i Stupni dol nikada nije dokazana hrvatskoj strani, što je dokazano da stari most nije srušila granata iz hrvatskog tenka, već eksploziv iz Bošnjačke kućne radinosti. Sve je to nebitno u ovom procesu, jer ovdje se donose političke, a ne pravne odluke. Političke odluke koje će u prvom redu zadovoljiti srpske saveznike Engleze i Francuze, a nakon toga Bošnjačke, Tursku i Njemačku. Zapamtite, ovo je Haag. Ovdje pravda ne stanuje.

HČSP upozorava svekoliku javnost, Hrvatice i Hrvate, ne nasjedajte slatkorječivim političkim eunusima, članovima lijevog i desnog krila KPH, HDZ-u i SDP-u, ne glasujte za one koji nikada nisu i nikada neće biti za Dom spremni, ali su uvijek spremni svoju Domovinu i svoj narod, svoje heroje i rodoljube prodati svakome tko im ponudi fotelju ili Judine škude.

Izdajice su uvijek izdajice, ma koliko mi šutjeli o tome.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP