• Twitter
  • Facebook
  • Feed

PREMINUO BRUNO ZORICA ZULU ISTAKNUTI ČLAN HČSP-a 

Na veliku žalost danas ujutro 24. 01. 2024. godine u 72. godini života nakon duge i teške bolesti u Ivanić Gradu napustio nas je istaknuti član HČSP-a Bruno Zorica Zulu na slici desno, pored dugogodišnjeg predsjednika stranke Davora Trbuhe.

Bio je zapovjednik legendarne bojne Frankopan. Brigadir Bruno Zorica Zulu, svojevremeno je bio i povjerenik HČSP-a za Ivanić Grad. Iako nikada u Hrvatskoj nije bio član ni jedne političke stranke, odlučio je pristupiti u HČSP kako bi dao svoj doprinos u političkim nastojanjima za koja se zalažemo. Dok je bio u Legiji stranaca, u kojoj je proveo punih 18 godina, bio je član Front Nationala, Jean – Marie Le Pena.

Zulu se u Hrvatsku vratio u ljeto 1991, napustio Legiju i priključio se obrani Domovine. Sudjeluje u stvaranju specijalnih postrojbi HV-a. Prošao je ratišta istočne i zapadne Slavonije, borio se u zadarskom i šibenskom zaleđu, a 1994. u Zbornom području Split postaje pomoćnik načelnika Operativnog centra gdje će ostati sve do umirovljenja krajem 1998. godine. Zorica je tijekom vojne karijere odlikovan najvišim vojnim odličjima poput Reda kneza Domagoja i Reda Nikole Šubića Zrinskog.

Ovim putem u svoje i ime stranke obitelji, prijateljima i suborcima izražavam iskrenu sućut

Davor Trbuha

Hrvatska čista stranka prava