• Twitter
  • Facebook
  • Feed

PREDSJEDNIK HČSP-a DAVOR TRBUHA POZVAO VLADU RH DA PREKINE CIRKUS MINISTRICE KULTURE I LJEVIČARA DRAGANA MARKOVINEDavor_Trbuha_predsjednik

Kako navodi pozadina ove provokacije je otvaranje još friških rana koje nisu zacijelile od Domovinskog rata kako nazivaju Dragan Markovina i njegovi yugosloveni koji su doslovno ispuzali iz mišjih rupa dvadeset godina nakon Domovinskog rata te započeli specijalni rat protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske pod nazivom “Ideološko-politički projekt: Deklaracija o zajedničkom jeziku” kojeg je pokrenulo 30 ‘lingvista’ s područja bivše Jugoslavije. Evidentno je da se radi  o nastavku kampanje koju je prije nekoliko godina aktivno pokrenula hrvatska jezikoslovka Snježana Kordić, a što je najžalosnije financiralo Ministarstvo kulture s potpisom tadašnje države tajnice Nine Obuljen Koržinek, današnje ministrice kulture. Prije svega ovo je još jedan napad na Hrvatsku, hrvatski jezik i naš identitet, a prije svega napad na Ustav RH jer deklaracija o zajedničkom jeziku skupine ovih ljevičara i yugoslavena je protuustavna jer u ustavu članak 12. jasno piše: U REPUBLICI HRVATSKOJ U SLUŽBENOJ UPORABI JE HRVATSKI JEZIK I LATINIČNO PISMO!!
Iz svega ovoga može se isčitati da se protiv Hrvatske sustavno vodi specijalni rat već dugi niz godina od samostalnosti jer se ruši ustavni poredak prvenstveno kroz Ministarstvo kulture. Tako da je ova Deklaracija agresija i izravni napad na Hrvatski jezik jer kako bi to izgledalo da  svatko u javnim institucijama, školama, medijima itd. priča i piše kako se priča i piše u njegovom kraju. Kamo sve to skupa vodi nego do nereda i kaotične situacije. Stoga pozivam Vladu na razum i dostojanstvo te “vjerodostojnost” ako ne prema sebi onda prema Hrvaticama, Hrvatima, a prvenstveno prema onima koji su položili živote na Oltar domovine za Hrvatsku i hrvatski jezik između ostalog. Jer ako ne budu vladajući znali zauzeti stav oko ovog cirkusa Hrvatska čista stranka prava će sigurno znati.

Bog i Hrvati!