• Twitter
  • Facebook
  • Feed

PRAVAŠI HČSP-a NJEMAČKE TRAŽE SMJENU ALEKSANDRA STANKOVIĆAHČSP PODRUŽNICA NJEMAČKA NA ČELU SA PREDSJEDNIKOM PODRUŽNICE BOŽEM JAKELJIĆEM UZ DRUGE PRAVAŠE IZ KÖLNA UPUTILE PROSVJED HRT-u TRAŽEĆI SMJENU ALEKSANDRA STANKOVIĆA ZBOG NEISTINA I KLEVETA IZNESENIH U EMISIJI “Nedjeljom u dva”
aco_stankovic

I prije nego što se u utorak Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, priopćenjem ogradila od stajališta iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva” 19. studenoga, u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković nekoliko puta Domovinski rat doveo u vezu s “građanskim ratom”, hrvatske pravaške udruge iz Kölna uputile su  prosvjed Hrvatskoj radioteleviziji tražeći smjenu Aleksandra Stankovića i ukidanje njegove emisije.

HČSP upozorava da nije prvi put da Aleksandar Stanković sa svojim gostima širi govor mržnje i vrijeđa hrvatske branitelje i sve one koji su branili Hrvatsku od velikosrpske agresije, kaže se u prosvjedu kölnske podružnice Hrvatske čiste stranke prava za Njemačku te podružnica Hrvatske stranke prava  i Autohtone hrvatske stranke prava.
– Stanković neprestano iznosi neistine i raspiruje mržnju prema hravstkim braniteljima i svima onima koji su srušili Jugoslaviju koju Stanković toliko puta zaziva u svojim emisijama i žali za njenom propašću, kaže se u priopćenju kojeg u ime pravaških podružnica potpisuje povjerenik HČSP-a Njemačke Bože Jakeljić.
-Ukoliko Hrvatska radiotelevizija ne reagira i ne smjeni Aleksandra Stankovića, HČSP će pozvati sve Hrvate na otkazivanje pretplate i prestanak kupovanja SAT-kartica HRT-a za gledanje programa u inozemstvu, navodi se u pravaškom priopćenju iz Kölna.
Podsjetimo kako se HRT ogradila od stajališta iznesenih u Stankovićevoj emisiji “Nedjeljom u dva”. U Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je “na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su “temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”. U priopćenju HRT-a je navedeno kako su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

Bog i Hrvati! Za dom spremni!

HČSP podružnica Njemačka