• Twitter
  • Facebook
  • Feed

POZIV I OBAVIJEST O ODRŽAVANJU XIV. OPĆEG SABORA HČSP-a 

Na redovnoj sjednici Glavnog stana koja se održala 20. 01. 2023. Glavni stan stranke sukladno Ustavu HČSP-a članak 42. jednoglasno je donio odluku da se XIV. Opći Sabor HČSP-a, održi 04. veljače 2023. godine.
Opći sabor održati će se u Zagrebu, Ilica 42, u 16:00h.

Na Općem saboru HČSP-a birati će se: Predsjednik stranke, Glavni stan, Nadzorni odbor i Sud časti.

Isto tako Glavni stan je na svojoj sjednici 20. 01. 2021. jednoglasno temeljem čl. 39 Ustava, odredio je ključ za delegiranje izaslanika i kandidiranja kandidacijskih lista:
1.) Kandidature za predsjednika stranke, članove Glavnog stana, Nadzornog odbora i Sud čast predlažu Županijska vijeća.
2.) Županijska vijeća se obvezuju poslati i broj izaslanika za Opći sabor.
3.) Iz svake podružnice i Poticajnog odbora, ako u određenomu području nije osnovana podružnica, biti će po jedan izaslanik na Općem Saboru.
4.) Hrvatska starčevićanska mladež imati će dva izaslanika.
4.) Rok za predaju kandidatura i broj izaslanika je 28. 01. 2023. godine i mora se dostaviti u stranačke prostorije Ilica 421 Zagreb.
Glavni stan će na svojoj sjednici 28. 01. 2023. utvrditi kandidature i točan broj izaslanika.

Poštovane članice, članovi, dužnosnici te simpatizeri HČSP-a.

U trenutnim okolnostima u kojima se nalazim prvenstveno zbog bolesti, zdravstvenih i obiteljskih razloga nisam se više u mogućnosti ponovo kandidirati za predsjednika stranke jer zbog navedenih razloga ne bi više mogao učinkovito i valjano obnašati časnu dužnost predsjednika stranke, kao niti dati svoj maksimum u razvoju i radu HČSP-a. Iza mene su dva mandata koja nisu bila nimalo laka, a put je bio i više nego trnovit. Stoga držim kako je u interesu stranke za to mjesto kandidirati drugu osobu koja će se izabrati na redovnom XIV. Općem saboru HČSP-a, koji će se prema odluci Glavnog stana stranke održati 04. 02. 2023. godine.

Bog i Hrvati Za Dom spremni!

Predsjednik HČSP-a Davor Trbuha