• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Pomak prema zdravom razumuPodrug-Pomak-1
Uslijed zaglušujućeg medijskog bombardiranja svakodnevnim lažima, vrlo malo je onih koji o svijetu i životu, prosuđuju i zaključuju zdravorazumski. Zvuči surovo. Na žalost točno je. Sustavnim lažima i manipulacijama kojima smo svi izloženi putem medija, podliježe ogroman broj građana, bez obzira na naobrazbu, socijalni, nacionalni, vjerski ili svaki drugi status. Zdravi razum, koji je potpuno potisnut iz javnog života. Stotinama godina prije Krista, veliki mislilac je rekao kako zdravi razum može nadoknaditi nedostatak formalne naobrazbe, ali nedostatak zdravog razuma ne može nadoknaditi nikakva naobrazba. Zdravorazumsko razmišljanje odlika je manjine. Masa je oduvijek klicala hosana na Cvijetnicu i raspni ga na Veliki petak. Oduvijek se manipuliralo s masama, posebno danas, kada nas se svjesno i sustavno bombardira s milijun dezinformacija dnevno. Kako razabrati što je bitno a što nebitno, što je istina a što laž.

Izbori su u suvremenom demokratskim svijetu najveća prijevara i laž. Ispiranjem mozgova, zatupljivanjem, relativiziranjem, nametanjem nebitnih tema, stvarni vladari organiziraju lažni izborni igrokaz. Birače se dovodi u zabludu da biraju svojom voljom, naprotiv birači samo potvrđuju odabrane. Najveće ništarije se promoviraju u moralne autoritete, a najpoštenije, najdosljednije i najnormalnije kandidate se blati, vrijeđa ili ignorira. Stvarni vladari naših sudbina ionako izabrane predstavnike kupuju prije, za vrijeme ili iza izbora. Izabrani predstavnici su najčešće marionete moćnih i bogatih interesnih skupina, za koje pripremljeni i obrađeni birači naivno vjeruju kako su ih oni sami izabrali.

Mediji u Hrvatskoj biraju, a birači ispranih mozgova samo potvrđuju ranije odabire stvarnih vladara. Oni koji ne vjeruju neka pogledaju tko su vlasnici medija a tko su financijeri kampanja pobjedničkih stranaka i tzv. neovisnih lista. Manipulatori uporno šire laži kako se medijskom kampanjom ne postiže ništa, kako je ona nepotrebna ali medije ne daju nikome osim svojih izabranika i troše milijunske iznose za svoje favorite. Nitko tko nije interesno uvezan u zločinačku hobotnicu ne može doći u udarnom terminu na dalekovidnicu niti dobiti prostor u vodećim medijima. Od svake protuhe mediji mogu napraviti zvijezdu a koju interesne skupine kroz tzv. demokratske izbore mogu instalirati na vodeće funkcije u državi. Sjetimo se Mesića, Manolića, Josipovića, Kosorice, Pusićke, Milanovića… i bezbroj drugih likova koji su „demokratski“ u Hrvatskoj državi bili birani na vodeće funkcije. Dio njih otvoreno mrzi i prezire Hrvatsku, neki ne bi mogli voditi ni kućni savjet, a svima je zajedničko da su nemoralne, nesposobne i nečasne protuhe i da ih je hrvatski narod izabrano “svojom slobodnom voljom na demokratskim izborima”.

Demokracija je prevara u kojoj izmanipulirana masa uvijek eliminira pametnu i zdravorazumsku manjinu. Ispričavam se zdravorazumskoj manjini, jer je ona nebitna, ona je u granicama statističke pogreške koja na izborima ne prelazi maksimalno 5% birača. Da nije tako, pametni, zdravorazumski i odgovorni građani, nakon niza prijevara napokon bi birali, druge, drukčije, nove, odgovorne, poštene i sposobne.

Ima li takvih moralnih i odgovornih kandidata, legitimno je pitati? Kako ih prepoznati ako ih ima, među gomilom poltrona i prevaranata? Tko, kada i gdje će ih promovirati nove i poštene, ako je cijeli medijski prostor okupiran od strane stvarnih gospodara naših sudbina, a to su oni koji nemaju potrebe izlaziti na izbore, a odlučuju o svemu?

Puno važnije, zapravo ključno pitanje o kojemu ovisi naša budućnost, jeste ima li dovoljno odgovornih Hrvata i svjesnih birača, koji se pri izboru koriste svojim vlastitim od Boga danim zdravim razumom ili prevladavaju lutke na koncu koje pušu onako kako sviraju dalekovidnice, medijski monopolisti i partijsko-stranačke centrale i središnjice.

Birači mogu već na ovim izborima učiniti stvarni, korjeniti i suštinski pomak prema nama samima. Pomak prema nacionalnim interesima. Pomak prema Bogu,Domovini, obitelji, hrvatskim braniteljima. Pomak prema vlastitom zdravom razumu.
Biblijska poruka, jedan čovjek je dovoljan za promijeniti svijet, može biti vodilja svim odgovornim i za promjene spremnim biračima. Sve se može promijeniti, ukoliko svi svjesni Hrvati iziđu na izbore, prestanu slijediti manipulatore, a pri izboru uključe svoj mozak i zdravi razum.

Ponižavajuće je za zdrav mozak, sve o njima znati a opet glasovati za iste spodobe koje nas stalno varaju i pljačkaju. Koliko morala imaju, ako ga uopće imaju, svi oni koji će hineći neznanje, opet svoj glas dati praznoglavcima i klimoglavcima koji su u Saboru glasovali za Lex Perković. Licemjerno je i podlo od sabornika koji su glasovali za zakon kojim se sprječava kazneni progon ubojica i zločinaca opet se kandidirati. Neki su za takve glasovali jer možda nisu znali, ali sada znaju i postaju suodgovorni zaštitnici udbinih ubojica i partija koje su ih proizvele.

Političke, ideološke, svjetonazorske i stranačke razlike, potrebne i poželjne u demokratskom društvu, ne mogu i ne smiju biti maska i opravdanje za ovaj stravični civilizacijski, šizofreni raskol u hrvatskom društvu. Između onih koji, vole i poštuju svoj narod i svoju domovinu i pri tome trpe uvrede, poniženja i progone i onih koji mrze, progone, vrijeđaju domoljube, a štite ubojice, zločince i lopove, zaostale iz prošlog sustava.

Hrvatskoj treba lustracija, kao nulta točka svih promjena.

Hrvatskoj treba pomak ka zdravom razumu, već na ovim izborima. Bog nam je svima dao snagu, razum i vjeru kojom možemo brda micati.

Mnogi koji su danas isključili zdrav razum i koji peru ruke od odgovornosti, su zapravo kukavice, za razliku od odvažnih i hrabrih, koji su s krunicom oko vrata živote dali za našu budućnost. Od današnjih naraštaja se očekuje da uključe mozak, iskoristite zdravi razum i pomaknu Hrvatsku.

Bog i Hrvati ! Za Dom spremni !
Split, 18.kolovoza 2016
Objavljeno u Hrvatskom tjedniku

Luka Podrug, dipl.iur., politički tajnik HČSP-a i prvi na listi u X. izbornoj jedinici koalicije POMAK