• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Pomak: Imotski je sve dao za Hrvatsku, a Hrvatska Imotskom nije vratila ništaPomak-Imotski-1
Nositelj liste, Luka Podrug (HČSP) kaže kako će se posebno zalagati za otvaranje radnih mjesta u Imotskom te da će se boriti da na sva ključna mjesta u državi dođu branitelji

Kandidati koalicije Pomak u X izbornoj jedinici u subotu su posjetili Imotski te građanima predstavili svoj program i pojasnili im zbog čega bi svoj glas trebali dati baš njima. Nositelj liste, Luka Podrug nabrojio je sedan točaka na kojima se temelji njihov program te ponovio kako je lustracija preduvjet svih promjena pojašnjavajući kako su one države koje su provele lustraciju doživjele gospodarski procvat.

– Naš program temeljimo na pravu i pravdi, suverenitetu, gospodarstvu, Domovinskom ratu, obitelji, povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske te na hrvatskoj tradiciji. Temelj moderne i neovisne Hrvatske je Domovinski rat. Imoćani su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju Hrvatske, a Hrvatska nije ništa vratila Imotskome. Na vlasti su sinovi Orjune, a ako date glas pravašima na vlast će doći sinovi Oluje – rekao je Podrug koji u Imotskom očekuje pobjedu.

Istaknuo je i kako će se koalicija Pomak boriti da na sva ključna mjesta u državi dođu branitelji.

– Domovinski rat je stvorio današnju Hrvatsku i svaki napad na njegove vrijednosti je potkopavanje temelja današnje Hrvatske. Posebno ćemo se zalagati za otvaranje radnih mjesta u Imotskome. Ako nam date glas i priliku da uđemo u Hrvatski Sabor, Sabor će vratiti ime državni, provest ćemo lustraciju i smijenit ćemo sve pobornike i zaštitnike udbaša kojima se sudi u Njemačkoj jer ne može u Hrvatskoj, jer su na vlasti oni koji su zapravo oduvijek bili protivnici Hrvatske – naglasio je Podrug.

Drugi na listi, branitelj Ranko Topić (HSP) govorio je o devastiranom imotskom gospodarstvu, iseljavanju mladih, netransparentnosti vođenja grada i ostalim problemima Imotskog. Ako uđe u Sabor, kaže, njegov osnovni cilj bit će zaštita vrijednosti sedam načela na kojima se temelji program koalicije Pomak, ali i Imotski i Imotska krajina.

– Bit ću prvi zastupnik iz Imotskoga koji vas neće izdati nakon izbora, jer ni jedan dosadašnji zastupnik nije ništa učinio za Imotski – zaključio je Topić.

03.09.2016. u 13:04h
INES BRAJEVIĆ dalmacijanews.hr