• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Pateru Vjekoslavu Lasiću prijeti zatvorska kazna! Komunisti opet na djelu!26. srpnja 2008.
HČSP do slova podržava izjavu patera Lasića i šestitamo mu na toj i takvim izjavama. Hvala ti Vjeko!

Državno odvjetništvo i Mladen Bajić trebali bi pokrenuti postupak, tvrdi odvjetnik (drug srbin) Veljko Miljević!

Zbog izjave dominikanca patera Vjekoslava Lasića na pogrebu zapovjedniku ustaškog logora Jasenovac Vitezu Dinku Šakiću u četvrtak, komunistička banda opet se digla na noge.

– Sada je na potezu Državno odvjetništvo i Mladen Bajić, koji bi postupak trebali pokrenuti po službenoj dužnosti – tvrdi odvjetnik Veljko Miljević, komentirajući u petak najnovije izjave dominikanca koji se 90-ih godina poznat i po održavanju misa za Ustaškog poglavnika dr. Antu Pavelića.

“Ustaški pokret je 10. travnja 1941. godine obnovio hrvatsku državu”, “NDH je temelj današnje domovine Hrvatske, države za koju je naš mučenik Alojzije Stepinac hrabro posvjedočio pred bezbožnim komunističkim sudom”, “Svaki pošteni Hrvat treba se ponositi Šakićevim imenom” – izjavio je pater Lasić na ispraćaju Šakića na zagrebačkome Krematoriju.

– Takve izjave mogu se sankcionirati prema članku 322. Kaznenog zakona, koji kaže da će se onaj tko iznosi, pronosi ili širi glasine za koje zna da su lažne, s ciljem da njima izazove uznemirenje većeg broja građana, i takvo uznemirenje i nastupi, kazniti novčanom kaznom do 150 dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci – prenosi odvjetnik Miljević.

Mi smo u HČSP-u vrlo uznemireni zbog veličanja totalitarnoga komunističkoga i zločinačkog “antifašističkog” režima koji je pobio pola milijuna nedužnih hrvatskih majki, djece, staraca i razoružanih vojnika.

Zašto drug Miljević ne reagira na Mesićevo veličanje komunističkoga totalitarizma. Ako pater Lasić mora u zatvor, onda mora i Mesić i mnogi koji slave 22. lipnja dan “antifašističke borbe”, koja nije bila ništa drugo nego borba protiv bilo kakve hrvatske države.
Tako da ovdje lažu samo drugovi Miljević, Mesić i njihova antihrvatska klika.