• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Veleizdaja u završnoj faziVeleizdajničke vlade, najprije ona ¸¸trećejanuarska¸¸ Račanova, a onda Sanaderova zadale su konačni udarac suverenosti i nezavisnosti Hrvatske. Osim što su je doveli do ruba financijskoga i gospodarskoga sloma, sada na vidjelo izlazi njihova podla rabota koju su odradili mimo znanja i volje hrvatskoga naroda. A kada vlada radi nešto protiv volje naroda i ne pita ništa taj narod, a osobito ako je to na štetu naroda i države, onda ona čini VELEIZDAJU.

Počelo je ¸¸Zagrebačkim sastankom na vrhu¸¸ 23. studenoga 2000. g. ili kako se on u stvarnosti zove

¸¸ Balkanski summit¸¸. Zagrepčani ga se dobro sijećaju, održan je u hotelu Intrkontinental, sada Westin, uz neviđene mjere osiguranja. Zaključci sa toga sastanka nisu bili poznati javnosti, kao što javnost ništa ne zna o desetcima raznih sporazuma koji su potpisani i koji Hrvatsku guraju u novu Jugoslaviju nazvanu Zapadni Balkan.

Ali rezultati te veleizdajničke djelatnosti ovih dana klijaju i izbijaju na površinu, više ih nije moguće skrivati, a očito je da ih oni i ne žele skrivati. A to nam je najpouzdaniji znak da je mreža koju su nam ispleli sada toliko čvrsta da se više ne može natrag. Čak su išli tako daleko da su u jednim dnevnim novinama objavili i kartu (na slici) u kojoj je Hrvatska čvrsto i nepovratno integrirana u novu političku zajednicu republika, Zapadni Balkan. Tu je sedam republika, uz Hrvatsku tu su, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Albanija. Da li je to ta EU u koju nas tako zdušno i gorljivo vodi Premijer.

Ali Premijer ne bi bio Premijer da nema odgovore i za ovo. On naime tvrdi da je Hrvatska tu spomenuta samo onako usput, jer je ona uz Makedoniju počela pregovore o ulasku u EU. Držite li ovo suvislim objašnjenjem? U daljnjoj raščlambi uloge Hrvatske u balkanskoj priči, Premijer tvrdi kako mi imamo vodeću ulogu u toj regiji. Premijer je očito pobrkao lončiće, jer čak ni on više ne može objasniti neobjašnjivo. Po jednom njegovu zaključku smo u toj regiji onako usput, a u drugomu zaključku smo zemlja koje ima odlučujuću i vodeću ulogu u svemu. Obadvije ove njegove, kontradiktorne tvrdnje, irečene su isti dan.

HČSP je uz još neke domoljube i intelektualce upozoravao na to kuda nas vodi takva politika, ali bio je to glas vapijućega u pustinji. Isto tako, ne dvojimo ni trenutka, da će i ova naša reakcija biti još jedan glas vapijućega u pustinji. Ali mi ne odustajemo. Zato, Hrvati i Hrvatice kada shvatite tko vas i kuda vodi, kada progledate, mi će mo još uvijek biti tu. Čekati će mo. Znamo i to da će te progledati tek kada se jedno jutro probudite u Zapadnomu Balkanu. Ali nama za pravo daje naš pravaški politički senzibilitet da vam kažemo, Zapadni Balkan je postao naša stvarnost, mi smo na žalost već u njemu.

Bog i Hrvati! Josip Miljak, predsjednik