• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Moja desnicaHUMANISTI ĆE I OVE GODINE NA «GORANOVO PROLJEĆE», A POGLEDAJTE ŠTO JE GORAN NAPISAO

Moderni gospodari duha i uzurpatori javnog prostora izmislili su jednu učinkovitu frazu kojom pokušavaju a prečesto i uspijevaju začepiti usta svojim neistomišljenicima. To je jezik mržnje. Dok se oni olako nabacuju etiketama a svaki nacionalni, vjerski ili obiteljski iskaz ušutkavaju u startu ga proglašavajući bez ikakvog utemeljenja jezikom mržnje, dotle u svakodnevnom javnom životu vlada teror nasilja. Nasilje stvarno i verbalno ušlo je u sve pore javnog djelovanja.

Pisani i elektronski mediji sustavno i namjerno sotonski truju javni prostor, zastrašujućom količinom nasilja koje svakodnevno prenose ili sami proizvode. Brišući razliku između dobra i zla relativiziraju se sve vrijednosti, a u ime liberalizma i demokracije rastaču se temelji zdravoga, normalnoga, građanskoga društva, koje bi u nas tek trebalo izgraditi. Glavni medijski i politički kreatori i provoditelji tzv. demokratskog nasilja manjine nad ogromnom, nemoćnom i ušutkanom većinom su bivši komunistički kadrovi. Zločinački komunistički sustav je proizveo kastu nesposobnih, ali beskompromisnih karijerista koji su tada za Tita i partiju, a danas za liberalnu demokraciju spremni pregaziti i ubiti i rođenoga oca. Dok su rodoljubi krvarili po ćukama i rovovima, oni komunistički žbiri opljačkali su poduzeća, proglasili se tehnomenadžerima i zauzeli sve funkcije u Hrvatskoj. Spriječili su i još priječe provođenje lustracije jer bi od nje naravno svi stradali, ali zato vješto manipuliraju masama, sotoniziraju rodoljube i ušutkavaju protivnike. Istim parolama kao u komunizmu. Oni mrze, progone, etiketiraju, zabranjuju…jučer u ime jedne danas u ime druge ideje, ali uvijek uz stravičnu količinu isključivosti i nasilja. Zanimljivo, za to dobivaju pohvale, nagrade i potporu moćnih vladara svijeta, koji ih proglašavaju vitezovima slobode, budućnosti, napretka i demokracije. Svi koji im se usprotive makar Boga molili, bivaju ušutkani, etiketirani i proglašeni nazadnim i opasnim glasnicima govora mržnje. Zastrašujuća i dramatična je količina nasilja kojemu su izloženi najmlađi još od crtića, pa do filmova koji se prikazuju u udarnim terminima i naslovnica dnevnika i tjednika. Radi toga ne čude svakodnevna surova ubojstva bez povoda, razbojništva i pljačke u sred bijela dana. Posebno je alarmantan porast nasilja među mladima. Izostaje ozbiljna javna osuda nasilja. Izostaje i primjerena kazna za nasilje. U Hrvatskoj je život na niskoj cijeni. Svjedoci smo slučajeva kako ubojice, razbojnici, nasilnici ili pljačkaši nakon smiješnih kazni, čudnih predsjedničkih pomilovanja brzo ponavljaju kaznena djela i izvršavaju još gora zlodjela.

Sustavna proizvodnja afera, poticanje nasilja, relativizam između dobra i zla, rastakanje temeljnih vrijednosti zdravog društva i korupcija ugrađena u vrhove sustava, naša su stvarnost. Zašto je tako? Jesmo li bolesni ili nam netko namjerno truje kruh, vodu i zrak i širi epidemiju? Možemo i moramo zaustaviti teror zloćudne komunističke manjine prije nego li se epidemija proširi na cijelo društvo. Mnoštvo je svježih primjera poticanja mržnje i nasilja prema neistomišljenicima od strane pravovjernika iz medija i dirigiranih nevladinih udruga. Za ilustraciju komunističke mržnje koja i dalje dominira, navest ću primjer jednog poznatog hrvatskog književnika, po kojemu se i dalje zovu škole, ulice i trgovi, a s kojim se navješćuje i dolazak proljeća. Ovako je pisao humanist :

MRZIMO VAS

Mrzimo vas, hulje, Naše ljute guje

Mrzimo, krvnici, Kroz kost će vam gmizat,

Vi, pljačkaške rulje! Pobješnjele kuje

U majčinoj klici Crijeva će vam lizat

Kunu vašu djecu Muhe zukavice i smrdljivi crvi

utrobe svih žena. Osvetu će množit

u crnoj vam krvi.

Srcem bismo jeli

Pogano vam meso,

Na lešine sjeli

I kliktali bijesno,

Smrdežima vašim punili bi pluća

Za pobjede nove, nova nadahnuća.

Ovo nije napisao Budak nije ni Pavelić. Autor nije ni hrvatski branitelj ni nacionalist. Ovo je pravi jezik mržnje tipičan za komuniste i partizane o kojima su pjevali pioniri maleni. Bez lustracije, bez dekomunizacije i bez ozbiljnog liječenja hrvatsko društvo neće ozdraviti. Hrvatska je zatrovana komunističkim sjemenom nasilja, mržnje i civilizacije smrti. Autor ove himne» ljubavi» je Ivan Goran Kovačić. Na potezu su pravdoljupci, humanisti i licemjeri koji će ovih dana doći na» Goranovo proljeće» i kreštati protiv jezika mržnje.

Hrvatski list , 06. ožujka 2008. Luka Podrug