• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Osuđujemo vandalski čin devastacije spomenika Oluji u KninuŠibenik, 7. rujna 2011

Građanska inicijativa: Za istinu i afirmaciju Domovinskog rata i
Hrvatska čista stranka prava

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – SVIMA

Građanska inicijativa za istinu i afirmaciju Domovinskog rata i HČSP-a najoštrije osuđuju četničko-vandalski čin koji se dogodio na spomeniku hrvatskoj pobjedi u Oluji u gradu Kninu. Razbijanje i grafitiranje spomenika hrvatskoj pobjedi barbarski je čin o kojem građanska inicijativa za istinu i afirmaciju Domovinskog rata i HČSP-a, zahtjevaju brzu, detaljnu i učinkovitu istragu te kažnjavanje počinitelja.

Sukladno zanemarivanju i općenito marginalizaciji Domovinskog obrambenog rata od strane obiju hrvatskih vlasti u proteklih 12 godina, koje permanentno umanjuju njegovu pravu vrijednost te pogoduju raznim oblicima njegova obezvrjeđivanja i oštećivanja njegovih simbola.

Uvidjevši slabosti hrvatskih vlasti, potaknuti i ohrabreni svojim istomišljenicima iz SDSS-a koji participiraju u današnjoj vladi, ministarstvima, saboru i lokalnoj samoupravi i upravi četnički-vandali se ne libe ni ovakvih barbarskih napada na svetinje hrvatskog naroda i države što hoće kazati da ni danas kao ni devedesetih kada su izvršili strahovite zločine nad hrvatskim narodom, jedan manji dio hrvatskih građana ne žele prihvatiti hrvatsku državu kako svoju Domovinu.

Zato apeliramo na hrvatsku vladu i sabor i sve hrvatske institucije da zaštite hrvatske simbole i svetinju Domovinski rat, i tražimo žurni popravak spomen obilježja, i njegovu primjerenu brigu ali i više brige o istini o Domovinskom ratu.

S poštovanjem,

Damir Jakeljić