• Twitter
  • Facebook
  • Feed

OSNIVAČKI ZBOR PODRUŽNICE HČSP-a GLINADana 01.12. 2018. u Glini je održan Osnivački zbor podružnice HČSP-a Glina kojem je nazočila dobro pripremljena i mlada organizacija stranke koju su predvodili naš povjerenik Luka Lavor i povjerenik za Sisačko-moslavačku županiju kao i predsjednik podružnice HČSP-a Petrinja Mario Kovač. Kao stranka izuzetno smo ponosni  što i mladi ljudi prije svega domoljubno osvješteni prepoznaju dosljednost HČSP-a i vide upravo HČSP kao stožernu pravašku stranku za svoje djelovanje, ali i opstanak pravaštva općenito jer oni su zalog opstanka pravaške misli i borbe za Hrvatsku koja traje već preko 150. godina.

Za predsjednika podružnice HČSP-a Glina izabran je dotadašnji povjerenik Luka Lavor, za dopredsjednika Mateo Kruhović, a tajnika Luka Krizmanić.
U Izvršni odbor podružnice izabrani su: Josip Gregurić, Vanja Divljakinja i Ivan Božić.

Na početku Zbora odslušana je hrvatska himna, a minutom šutnje odana je počast  svim poginulim vitezovima za Domovinu s posebnim naglaskom na Domovinski rat.
Izvršnom odboru podružnice svojim se programom obratio izabrani predsjednik Luka Lavor dok se motivacijskim govorom potpore Izvršnom odboru obratio povjerenik za Sisačko-moslavačku županiju i predsjednik podružnice Petrinja Mario Kovač.
Donešen je zaključak da HČSP mora iz dana u dan jačati na području grada Gline, ali i okolnih općina kako bi spremni dočekali sve nadolazeće izazove. Na kraju ovoga uspješnog Osnivačkog zbora odslušana je stranačka himna “Hrvatska je nama svetinja i Amen”.
Mladoj podružnici HČSP-a Glina još jednom čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP