• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ODRŽANA XIII. SJEDNICA GLAVNOG STANA HČSP-aDana 14. rujna 2019. u Zagrebu je održana XIII. sjednica Glavnog stana HČSP-a.
Sjednica je započela pozdravnim govorom predsjednika te minutom šutnje za sve poginule vitezove koji su svoje živote dali za Hrvatsku u bilo kojem njezinom povijesnom trenutku sa posebnim naglaskom na poginule i nestale dragovoljce i branitelje u Domovinskom obrambenom ratu od velikosrpske agresije.

Osim Predsjednika stranke Davora Trbuhe i dopredsjednika Damira Banića sjednici su prisustvovali članovi Glavnog stana: Loren Soče, Sebastijan Palić, Alen Hengl, Mijo Ruf, Slobodan Brković, predsjednik Suda časti Josip Opuhač, predsjednik Nadzornog odbora Dragan Pocrnja te pročelnici: Ivan Vohrić, Siniša Novak i Darko Marinović.
Predsjednik stranke Davor Trbuha iznio je točke dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene.

Pod prvom točkom dnevnog reda predsjednik stranke kao i prisutni članovi Glavnog stana podnjeli su opširno izvješće o svojim aktivnostima na terenu kao i djelovanju u razdoblju od predhodne sjednice Glavnog stana 15. lipnja pa do danas.

Pod drugom točkom dnevnog reda Glavni stan donio je strateške i važne odluke glede daljnjeg i političkog djelovanja u kojem će HČSP ići glede nadolazećih predsjedničkih, a za nešto više od godinu dana i Parlamentarnih izbora.
Uglavnom Glavni stan se usuglasio da HČSP na ovim predsjedničkim izborima neće imati kandidata iz svojih redova.
Nadalje kako stvari trenutno stoje na hrvatskoj političkoj sceni svi do sada ponuđeni kandidati na strani takozvane “desnice” više manje jesu ili su bili iz redova HDZ-a. To je za HČSP neprivatljivo i definitivno se kosi sa našim uvjerenjima, našem svjetonazoru, ideološkom opredjeljenju i Temeljnim načelima HČSP-a. Jer za nas su HDZ i SDP lijeva i desna ruka tjela koje se zove komunistička partija Hrvatske i jugoslavije.
Isto tako svi članovi Glavnog stana usuglasili su se da Hrvatska čista stranka prava uglavnom i dalje ide sama svojim putem. To je put dosljednosti te će svu energiju i napore ulagati na pripremu za parlamentarne izbore 2020. godine.

Pod trećom točkom dnevnog reda onom najvažnijom tema je bila Deklaracija hrvatskog državnog Sabora o Domovinskom i obrambenom ratu. Deklaracija o obrambenom Domovinskom ratu je opći i neobvezujući akt koji nije zaštićen hrvatskim zakonima ni Ustavom RH, a što se pod HITNO mora promjeniti.
To je Dokument Deklaracije koji je jednoglasno donio Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora 13. listopada 2000. godine. Iako je jednoglasno izglasana ona se nikako ne poštiva niti primjenjuje čemu smo svi svjedoci. Stoga će Hrvatska čista stranka podnjeti zahtjev Hrvatskom državnom Saboru da se Deklaracija o obrambenom Domovinskom ratu čvrsto zacementira u Ustav i zakone RH jer je upravo Domovinski rat temelj novije hrvatske povijesti, a nikako antifašizam i NOB kako se prezentira javnosti i kojeg su udbaši i komunisti tada u vrhu HDZ-a upisali u Ustav dok je Hrvatska krvarila i ratovala upravo protiv istih tih “antifašista”, komunista, JNA i četničkih hordi 1991. pa na dalje.

Deklaracija piše:

Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica…

U točci 7. Deklaracije piše-Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora poziva sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije, a obvezuje sve dužnosnike i sva državna tijela Republike Hrvatske, da na navedenim načelima štite teme­ljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.
Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branite­lja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine.
Klasa: 021-16/00-04/06 Zagreb, 13. listopada 2000.

No Često smo i sami svjedoci bestijalnih, ali dobro smišljenih verbalnih, medijskih i obavještajnih napada na Hrvatsku, samostalnu, nezavisnu i demokratsku državu, koju smo iznjedrili pobjedom nad srpskim, četničkim i JNA agresorom.
I te kako svjesni da se upravo ove točke 7 nitko ne pridržava , a posebice mediji koji sustavno urušavaju domovinske vrijednosti stečene u obrani od srpske agresije, jer prečesto svjedočimo svim mogućim perfidnim načinima omalovažavanja obrambenog Domovinskog rata od raznih medija i “političara” kojima je to zadaća. No , zato imamo Hrvatski državni Sabor koji MORA napokon shvatiti svu ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo i jasno definiranom Deklaracijom koju MORAJU zaštititi Ustavom i dati svima do znanja, da bilo koja vladajuća većina OZBILJNO misli kad kaže -da su hrvatski branitelji i obrambeni Domovinski rat TEMELJ Hrvatske DRŽAVE. On to zasigurno je, ali se Deklaracija MORA učvrstiti Ustavom i zakonima RH, tek tada smo sigurni da svi misle ozbiljno i da drže do hrvatskih branitelja i obrambenog Domovinskog rata. Od isticanja raznim govorancijama i glasnog pričanja te naglašavanja istog nema NIŠTA!!!

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP