• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG VIJEĆA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJEsjednica_zupanijskog_vijeca_SDZ_04_2017_1
Na sjednici je nazočno 12 od 18 podružnica, te je postignut kvorum za održavanje i odlučivanje.
Riječ je vodio Milan Lažeta član Glavnog stana koji je nazočio Glavnom stanu te je izvijestio o odlukama i pročitao zapisnik Glavnog Stana.
Odluke Glavnog Stana su u pojedinačnim izlaganjima predsjednika podružnica SDŽ izazvale negodovanje jer se prvi put u povijesti postojanja stranke događa da Glavni stan kako navode suprotno Ustavu stranke brani suradnju sa HDZ-om i HSP-AS za izlazak na izbore na lokalnoj razini. Naime mišljenja su do te mjere podijeljena, zbog toga što se smatra da podružnice moraju imati slobodu odlučivanja, od onih da se izađe samostalno do onih da se uopće ne izađe na izbore. Postavilo se i pitanje legitimiteta pregovaračkih timova pošto predsjednik stranke još nije nikome spustio punomoć. Kako navode nalaze se  u nepovoljnoj pregovaračkoj poziciji, a pogotovo jer se dogovori na lokalnim razinama odvijaju već duži period, a nakon javnog stava Glavnog Stana s kim ne možemo koalirati, sama taktika u pregovorima im je sužena te ih možebitni partneri dovode u situaciju uzmi ili ostavi. Pitaju se što ako HSP u pojedinim općinama i gradovima izađe s HDZ-om. S kim će HČSP. Predviđanja su da se takvim stavovima dovodi u pitanje opstojnost stranke na području Splitsko-dalmatinske županije.
Predsjednici podružnica su odustali od ostalih točaka rasprave te zadužili članove Glavnog Stana da im kroz slijedeći tjedan razjasne situaciju te da se sazove ponovo županijsko vijeće kada će se donijeti daljnje odluke o nastupanju na lokalnim izborima.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

sjednica_zupanijskog_vijeca_SDZ_04_2017_2