• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ODGOVOR HČSP-a NA SRAMOTNU SDP-ovu INTERPELACIJU!Zastava HČSP-a

Povodom interpelacije predane na postupanje Hrvatskom državnom Saboru od strane kluba zastupnika SDP-a, a u svezi uklanjanja spomen ploče postavljene u počast poginulim pripadnicima HOS-a s područja Jasenovca HČSP zastupa sljedeće stavove:

1. Smatramo da je sama interpelacija, dakle njen cjelokupni sadržaj protivan načelima civiliziranog svijeta, jer polazi s platforme ucjene legitimno izabrane vlade.

2. Jednako tako, protivimo se bilo kakvom nasilnom uklanjanju obilježja koja daju počast ljudima koji su položili život na oltar Domovine, pogotovo ako su ta obilježja službeno priznata obilježja postrojbi iz Domovinskog rata.

3. Tražimo, da se s naših trgova, ulica, groblja i službenih zgrada te prostorija uklone sva obilježja poraženog komunističkog sistema, te imena zločinaca koji snose krivicu za genocid nad Hrvatskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

4. Tražimo da se pozdrav Za Dom! Te odziv Spremni! ili Spremni mriet! dekriminalizira, jer se radi o starom povijesnom pokliču s kojim su ginuli najbolji hrvatski sinovi kroz povijest.

5. Vi ste zadnji koji mogu takvo nešto zahtjevati s obzirom da Vam nije sveta Hrvatska niti Domovinski obrambeni rat što se pokazalo kroz ovih 27. godina u svakom segmentu.Mora vam biti jasno da yugoslavije više nema niti će je biti dok got kuca ijedno srce nas pravaša.

Bog i Hrvati!
Za Dom!

Hrvatska čista stranka prava