• Twitter
  • Facebook
  • Feed

O Pravaškoj akademiji


 

Grb Pravaške akademije “Milan pl. Šufflay”

Pravaška akademija “Milan pl. Šufflay” je obrazovno tijelo Hrvatske čiste stranke prava. Smisao Akademije je političko obrazovanje mladih pravaša po čvrstim pravaškim načelima, a u svrhu što boljeg osposobljavanja polaznika Akademije za daljnje bavljenje politikom te stjecanja znanja općenito. Glavni cilj Akademije je stvaranje nove mlade pravaške generacije koja će, stjecanjem znanja u svim granama pravaštva, biti spremna, sposobna i organizirana za preuzimanje kormila hrvatskog nacionalnog korpusa.

Akademija se sastoji od nekoliko katedri; Povijest pravaštva, Politička retorika, Hrvatska vanjska i unutarnja politika te Hrvatski jezik. Također, Akademija ima radionice govornih vježbi, govorništva i primjene pravaške ideje u praksi. Nakon dva semestra, polaznici pristupaju pismenom i usmenom ispitu i dobivaju diplomu Akademije s posebnom pravaškom iskaznicom. U Akademiju se mogu prijaviti i članovi drugih pravaških stranaka i svi zainteresirani.

Predavači Akademije su vrsni stručnjaci za svako od navedenih područja. Upisnina na Akademiju iznosi simboličnih 50,00 kuna, a ukoliko neki od zainteresiranih nije u mogućnosti to uplatiti, za njega će to obaviti HČSP. Za upis na Akademiju je potrebno ispuniti upisnicu koja se nalaži OVDJE.

Predavanja Akademije se za sada održavaju jednom tjedno, petkom u 19,00 sati, u stranačkim prostorijama HČSP-a u Zagrebu, Ilica 421. O svim izmjenama o održavanju predavanja, polaznici će biti na vrijeme obavješteni.

Sva predavanja će biti snimana i postavljana na internet, pa se prema tome na Akademiju mogu upisati i oni koji nemaju prebivalište u Zagrebu i nisu u mogućnosti pohađati predavanja. O načinu polaganja ispita za takve polaznike ćemo izvjestiti naknadno. Snimke predavanja možete pogledati OVDJE.

Voditelji Akademije, koji omogućavaju provedbu predavanja i vode svu administraciju Akademije, su studenti iz redova Mladeži HČSP-a koji i sami pohađaju Akademiju. Oni su organizirani u Odbor Pravaške akademije “Milan pl. Šufflay”.

Odbor Pravaške akademije “Milan pl. Šufflay”

  • predsjednik:
  • zamjenik predsjednika:
  • dopredsjednik:
  • član:
  • član:

Kontakt: