• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Na HČSP-ovu komemoraciju u Laslovu dolazi i Vona Gabor, predsjednik Jobbikalaslovo_banner_hcsp

Prošlogodišnja HČSP-ova komemoracija u Laslovu, na kojoj je sudjelovalo 250-ak članova HČSP-a, Jobbika i HVIM-a, u susjednoj Mađarskoj odjeknula je kao vrlo pozitivan pothvat. Stoga je vijest o ponovnom organiziranju komemoracije potaknula još veći broj Mađara na dolazak na ovogodišnju komemoraciju.

Osim što je svoj dolazak u Laslovo najavilo 200-njak gostiju iz Mađarske, svoj dolazak su najavili i najviši dužnosnici mađarske stranke Jobbik. Naime, na HČSP-ovu komemoraciju u Laslovu dolazi i Vona Gabor, predsjednik Jobbika. Ta vijest nas je jako obradovala jer se radi o čelniku trenutno druge najjače političke stranke u Mađarskoj. Time HČSP-ova komemoracija uvelike dobiva na značaju i pretvara ju u veliki projekt gradnje sve jačeg hrvatsko-mađarskog prijateljstva.

Obilježavanje dana okupacije Laslova započeti će u nedjelju 24. studenoga 2013. „Mimohodom hrvatsko-mađarskog bratstva“ od sela Korođ do Laslova (udaljenost 5km). Mimohod će u 10.30 sati krenuti iz centra Korođa, a u 12.00 priključit će se službenoj komemoraciji u Laslovu koju organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Laslova. Po završetku komemoracije, dužnosnici HČSP-a i Jobbika održat će prigodne govore. Nakon komemoracije u Laslovu, članovi HČSP-a, Jobbika i HVIM-a zaputit će se u Vukovar odati počast svim poginulima braniteljima grada heroja.

Podsjećamo, HČSP organizira autobus iz Zagreba za Laslovo i Vukovar. Mjesta u autobusu još ima, pa molimo sve zainteresirane da se što prije prijave. Cijena po osobi je 120.00 kn. Kontakt osoba je naša Zrinka Pezer iz Mladeži: 098-192-9752, zrinkapezer@hotmail.com

Vona Gabor (prvi s lijeva) dolazi na komememoraciju u Laslovu

Vona Gabor (prvi s lijeva) dolazi na komememoraciju u Laslovu