• Twitter
  • Facebook
  • Feed

MESIĆ – ZAOSTALI RELIKT KOMUNIZMA!Piše: Luka Podrug
Bog nije ostao samo ispred vrata Sabora, kako kažu biskupi, Boga smo se odrekli i kada smo birali takvoga neukoga i primitivnoga predsjednika i sada je upitno može li nam i Bog više pomoći ili nam pak samo On može pomoći.

Polupismeni i slabo informirani trenutačni predsjednik, uljuljkan ulizništvom neukih savjetnika, nastupa sve drskije i bezobraznije. Što nesretnik bubne veću glupost, to dobije snažniju podršku tzv. urbanih predstavnika građanskog civilnog društva i lažnih boraca za ljudska prava. Nenavikao na jasna, činjenična i argumentirana osporavanja laži i budalaština koje svakodnevno iznosi, Mesić je potpuno izgubio kompas. Čovjek živi negdje u pedesetim godinama prošlog stoljeća usred Informbiroa te sukladno svome odgoju, obrazovanju i moralu svakodnevno strijelja sve svoje protivnike. Kao svojevrsna ikona lijevih medijskih terorista i po njima moralna vertikala, taj lažni borac protiv kriminala i korupcije u svom tragičnom mandatu zaštićen imunitetom izvrijeđao je sve oko sebe. Nepodobne novinare i novine nazivao je fašističkim, smećem, smradovima a roditelje poginulih branitelja četnicima. Sukobio se sa braniteljima, generalima, Crkvom, dijasporom, ali je zato primao, odlikovao, zapošljavao i pomagao cijeli jugokomunistički šljam i sve protivnike Hrvatske. Upravo zato idolopoklonici ga slave.

Nedavno je u svome stilu, priglupo izjavio kako je on radi Zvonka Bušića koji je oteo zrakoplov 1976 bio u zatvoru 1972 godine i nitko se nije našao reći mu da opet laže. Sada je zaželio smjenjivati i biskupe, tužikao bi ih kao pravi udbaš Papi koji se jedva čeka sastati sa takvom moralnom vertikalom. Tragedija je što neuki predsjednik ima diplomu diplomiranog pravnika a ne zna ništa o pravu i poštivanju zakona i međunarodnih ugovora. Mesić ne može smijeniti biskupa Jezerinca, jer ga nije ni postavio za vojnog ordinarija. Vojni je ordinarijat uspostavljen na temelju međunarodnih ugovora između Republike Hrvatske i Svete Stolice. Po tim ugovorima Katolička crkva ima pravo dušobrižništva u HV-u i policiji. Prema europskoj tradiciji, vojni ordinarij dobija čin u rangu general-bojnika, ali nije djelatna vojna osoba, a tako je i s vojnim kapelanima. Dakle Mesić Jezerincu ne može ništa.
Kao pravnik, naš bi neuki predsjednik morao znati te činjenice.

Umjesto toga, on kaže da Sveta Stolica treba reagirati na vojnog ordinarija Jezerinca jer čita pjesmu punu mržnje koja završava “Za dom spremni”. Thompsonova pjesma “Bijeli križ” je himna ljubavi, rodoljublju i žrtvovanju za domovinu. Ovaj Mesićev ispad najočitiji je pokazatelj njegove zaostalosti u pedesetima. Naime, u spomenutoj pjesmi se “Za dom spremni” ne pojavljuje kao pozdrav, već kao dio teksta: “ostala su polomljna krila, a bili su za dom spremni”.Ova pjesma govori o tomu kako su vojnici bili spremni braniti svoj dom. Za Mesića i njegovu kliku kad se te tri rijeći pojave zajedno, to je fašizam! Je li je spremnost na obranu hrvatskog doma fašizam? Mesić je zaostali ideološki relikt komunističke prošlosti predstavnik priglupih i nepismenih koji su rušili Bajamontušu u Splitu jer je bila “fašistička”, koje su pisale udžbenike iz povijesti s prvom rečenicom: “Djeco, Nijemci su naši vijekovni neprijatelji”, koji su govorili da je kuna fašistički novac, da su bojnik i satnik fašistički činovi, da su brzojav i zrakoplov fašističke riječi i slično. To su profesionalni antifašisti, a zapravo paraziti koji žive na grbači hrvatskoga naroda izmišljajući neprijatelje, sijući mržnju sustavno rastačući temelje zdravog društva.

Bog nije ostao samo ispred vrata Sabora kako kažu biskupi, Boga smo se odrekli i kada smo birali takvog neukog i primitivnog predsjednika i sada je upitno može li nam i Bog više pomoći ili nam ipak samo On može pomoći.

Hrvatski list, 21.kolovoza 2008 Luka Podrug