• Twitter
  • Facebook
  • Feed

MARKO KAŽIMIR POVJERENIK HČSP-a ZA GRAD TRILJ 

Dana 05. travnja 2022. godine predsjednik stranke Davor Trbuha na prijedlog svog dopredsjednika Damira Banića imenovao je gospodina Marka Kažimira povjerenikom HČSP-a za grad Trilj u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Povjereniku je zadaća u što skorijem roku pripremiti Zbor podružnice HČSP-a Trilj, kako bi spremni dočekali sve izazove koji nam predhode na području grada Trilja.

Marko Kažimir rođen je 1984. godine u Sinju. Zaposlen je, oženjen i ponosan otac malene djevojčice. Sin je hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Otac mu je prošao ratni put kroz 126. domobransku pukovniju.

Marko je svoj pravaški put započeo kao mladić 2002. godine u HSP 1861 stranci Dobroslava Parage čiji je aktivni član bio do nedavno.

Bivši je rukometaš, član Limene glazbe ‘Sveti Mihovil’ Trilj i Gradske glazbe Sinj (sudionik  alkarske povorke). Obavlja i dužnost predsjednika znanstveno-ekološke i sportske udruge ‘Gaius Laberius’ Gardun.

Kako navodi Marko izričito želi zastupati pravašku ideju i boriti se za hrvatske nacionalne interese kao i za boljitak Hrvatica i Hrvata u gradu Trilju te Splitsko-dalmatinskoj županiji općenito, ali u stranci koja je po njemu dosljedna pravaška stranka sa jakim i ponosnim povijesnim uporištem, koja nije na prodaju, a koju su davne 1895. godine osnovali i utemeljili: Otac domovine dr. Ante Starčević, dr. Josip Frank i književnik Eugen Kumičić.

Upravo to su glavni razlozi i zato je izrazio želju postati aktivnijim članom čiste pravaške obitelji te pomoći svojoj stranci u borbi ka opstojnosti jedine nam domovine Hrvatske i naših ideala.

Marku želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP