• Twitter
  • Facebook
  • Feed

LUKRECIJA IVANA PACHECO POVJERENICA HČSP-a ZA JUŽNU AMERIKU SA SJEDIŠTEM U ARGENTINI!Dana 16. listopada 2021. godine nakon puno godina iščekivanja i truda predsjednik stranke Davor Trbuha imenovao je kvalitetnu, stručnu i adekvatnu osobu na mjesto povjerenice HČSP-a za Južnu Ameriku.

Lukrecija Ivana Pacheco povjerenica je HČSP-a za Južnu Ameriku sa sjedištom u državi Argentini provinciji Buenos Aires.

Za početak povjerenici je zadaća u što kraćem roku pripremiti Zbor podružnice HČSP-a u Argentini, potom povezati i druge južnoameričke države Čile, Peru i Urugvaj gdje  živi već treća generacija hrvatskih iseljenika koji su svoju domovinu morali napustiti padom NDH kako bi izbjegli progon i na kraju smrt od partizansko komunističko zločinačke ruke.

Lukrecija ivana Pacheco živi u Argentini u Buenos Airesu, a porjeklom je iz Livna.Diplomirani je inžinjer informatike.

Sa 15. godina 1992. godine iz Argentine sa svoja tri brata dragovoljno dolazi u obranu Hrvatske.

Pošto uz hrvatski govori šapanjolski, engleski, njemački i ruski jezik potrebnija je bila u logistici i prvo radi kao prevoditeljica za odnose s javnošću te mirovnim snagama UNPROFOR, IFOR kao i  španjolskim odnosima s javnošću.Nakon samo godinu dana stavlja se skroz na raspolaganje u obranu domovine i  uzima pušku u ruke.

U satvau HVO-a sudjeluje u akcijama Lipanjske zore i Zima 94. U akciji Zima 94 bila je teško ranjena.

Po završetku rata vraća se u Argentinu gdje završava fakultet i radi sve do danas u svojoj struci kako informatički menađer.Svoj posao obavljala je do sada u preko 60. država svijeta.

Lukrecija navodi kao se želi aktivnije uključiti u rad stranke jer upravo HČSP vidi kao jedinu istinsku, dosljednu, principijelnu i ustrajnu pravašku stranku koja nije na prodaju, te se svom silom i unatoč cenzuri bori striktno za Hrvatske nacionalne interese i provedbu Lustracije bez koje naš narod nema budućnosti.

Upravo je to ono što priželjkuju i žele svi Hrvati i domoljubi u Južnoj Americi jer im je dosta lažnih proroka, lažnih vođa desnice koji su pod kontrolom i palicom onih koji nose slogan „vjerodostojno i zna se“.

Kako navodi svojim aktivnim angažmanom povezati će kroz HČSP i hrvatske zajednice u Južnoj Americi iseljene i Hrvate u domovini koje prije svega veže ista kultura, jezik, ideologija, Bog i Hrvati.

O programu djelovanja stranke Lukrecija bude izvjestila naknadno po povratku u Argentinu kada okupi Hrvate u zajednici u Buenos Ariesu kada bude imala svoje prvo izlaganje ispred HČSP-a.

Ovim putem Lukreciji želimo puno sreće i uspjeha u radu za HČSP, Hrvatice i Hrvate diljem Južne Amerike.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP