• Twitter
  • Facebook
  • Feed

LUKA PODRUG ZAJEDNIČKI KANDIDAT HSP-a I HČSP-a ZA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA24. prosinca 2008. Badnjak
ZAGREB – Luka Podrug bit će zajednički kandidat HSP-a i HČSP-a za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima u proljeće sljedeće godine. Kako se neslužbeno doznaje to je dogovoreno na sastancima vodstava dviju stranaka koje će u svibnju 2009. u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i u većem dijelu Hrvatske na izbore izaći sa zajedničkim kandidatima i listama što je svojevrsni uvod u ujedinjenje ovih dviju stranaka. Kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije bit će šef tamošnjeg HSP-a Ivan Protrka.
– U Dalmaciji, posebice u Splitsko-dalmatinskoj županiji naša koalicija ima veliki potencijal. HČSP je tu nezaobilazan faktor, a istraživanja govore da u Splitu možemo računati na deset, a u županiji na čak 15 posto glasova. Pozvao sam sve koji su prošli kroz HSP da se u njega vrate, a o suradnji naših dviju stranaka već dugo razgovaram s Podrugom, izjavio je za naš list predsjednik HSP-a Anto Đapić.
Da je zajednički izlazak na lokalne izbore uvod u dugoročnu užu suradnju dviju stranaka potvrdio nam je i predsjednik HČSP-a Josip Miljak koji kaže da je »HSP ipak kao stranka najbliži HČSP-u i da su bez obzira na sve reforme ipak ostali pravaši«.
– Oni se sada vraćaju izvornim načelima, i ako je kod njih i bilo nekih lutanja mi im opraštamo zbog budućeg zajedništva, rekao je Miljak.
Što se tiče nekih povišenih tonova koji se se prošlih godina mogli čuti na relaciji Podrug – Đapić, Miljak kaže da to nije bilo ništa ozbiljno, te da je do nekih nesporazuma došlo nakon što je Đapić nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima u studenome 2007. godine najavio odlazak s čela HSP-a. Sam Đapić kaže da je s Podrugom razriješio sve nesporazume, te da je siguran da će njihova desna koalicija biti odlučujući faktor na lokalnim izborima u Dalmaciji, kako na obali tako i u zaleđu.
Z. CRNČEC, Novi list